bura oko odluka hns-a se ne stišava

Gojer pisao Inzku: Veličanje Herceg Bosne ne može se prešutjeti, reagujte!

Front 27.01.19, 11:27h

Gojer pisao Inzku: Veličanje Herceg Bosne ne može se prešutjeti, reagujte!
- Ovdje se radi o veličanju fašizma. Ponovno veličanje udruženog zločinačkog pothvata i neprihvaćanje odluka Haškog tribunala vodi daljem zaoštravanju i međunacionalnim zategnutostima u BiH - stav je Gojera

 

Bosanskohercegovački reditelj i književnik Gradimir Gojer pozvao je danas visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka u otvorenom pismu da hitno reagira u okviru datih mu bonskih ovlasti na objavljene dokumente Hrvatskog narodnog sabora. 

 

Kako je napomenuo u saopćenju, veličanje Herceg Bosne i neskriveno stajanje na stranu presuđenog i od Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju okarakteriziranog i nazvanog udruženim zločinačkim pothvatom ne može se prešutjeti. 

 

- Ovdje se radi o veličanju fašizma. Ponovno veličanje udruženog zločinačkog pothvata i neprihvaćanje odluka Haškog tribunala vodi daljem zaoštravanju i međunacionalnim zategnutostima u BiH - stav je Gojera. 

 

Stoga je pozvao Inzka da pokaže da ima snage obračunati se s nositeljima fašisoidnih tendencija u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ), jer kad stvari izmaknu kontroli bit će kasno i nitko ga neće moći opravdati za nečinjenje u ovom politički preozbiljnom trenutku.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI