foto raport/ dinamično jutro na planini

Sarajlije pohrlile na Trebević: Brojni uživaju na suncu, ali pune ruke posla ima Hitna pomoć...

Hronika 27.01.19, 12:19h

Sarajlije pohrlile na Trebević: Brojni uživaju na suncu, ali pune ruke posla ima Hitna pomoć...
Kako javlja fotoreporter DEPO portala s Trebevića, u popunjenim objektima gotovo je nemoguće pronaći slobodno mjesto za kafu

 

Zimsku zabavu uz sankanje na uređenom sankalištu, tople napitke, kreativne radionice i igre za najmlađe te muzički program danas će na Trebeviću organizirati Grad Sarajevo i Javno preduzeće "Sarajevo" d.o.o. 

 

- Pod motom "Trebević se budi, sankajmo zajedno" manifestacija će biti održana na platou Vidikovac nedaleko od dolazne stanice Trebevićke žičare u periodu od 11 do 14.30 sati. Svi oni koji na zabavu dođu Trebevićkom žičarom mogu dobiti besplatno sanke na revers - saopćili su organizatori, koji su pripremili sankalište za najmlađe, ali i za odrasle koji mogu uživati u najboljem okruženju za zimske radosti i čist planinski zrak. 

 

Specijalni gosti na zabavi bit će maskote Groodvy i Vučko, a za muzički program će biti zaduženi popularni Laka&Mirela, te DJ. 

 

JP "Sarajevo" d.o.o. podsjeća da je u toku akcija u kojoj su cijene učenicima, studentima, penzionerima i osobama starijim od 65 godina iz BiH upola jeftinije. Sve do prvog marta naredne godine, ove kategorije stanovništva mogu kupiti povratnu kartu za Žičaru po cijeni od tri KM.

 

Kako javlja fotoreporter DEPO portala s Trebevića, u popunjenim objektima gotovo je nemoguće pronaći slobodno mjesto za kafu, ali osim uživanja, ima i nemilih nezgoda pa je nekoliko puta na planini viđena i Hitna pomoć. 

 

Pogledajte kakva je atmosfera u galeriji DEPO portala.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI