Budite oprezni

Višegrađanin prevaren preko Facebooka: Uplatio novac za četverotočkaša kojeg nije dobio

Hronika 24.01.19, 12:43h

Višegrađanin prevaren preko Facebooka: Uplatio novac za četverotočkaša kojeg nije dobio
Oštećeni je 21. januara putem SMS poruke obaviješten da je prevaren i da robu neće dobiti, a krivičnim djelom prevare, oštećen je za 1.200 KM

 

Višegradska policija traga za licima koja su posredstvom interneta prevarila Višegrađanina čiji su inicijali P.G, oštetivši ga za 1.200 KM, saopšteno je iz Policijske uprave Foča, a javlja Srna.


U saopštenju se navodi da je oštećeni P.G. na društvenoj mreži Facebook pronašao oglas o prodaji motornih električnih četvorotočkaša, te posredstvom aplikacije Messenger stupio u kontakt sa licem koje se predstavilo kao Stefan, direktor firme Electric And Petrol Scooter Store koja posluje na teritoriji Srbije.

 

Nakon dogovora, P.G. je uplatio 249 eura posredstvom Western Uniona, a potom je doveden u zabludu da zbog dodatnih troškova, poštarine i ležarine uplati određenu sumu novca licu čiji su inicijali T.M, što je i učinio.

 

Oštećeni je 21. januara putem SMS poruke obaviješten da je prevaren i da robu neće dobiti, a krivičnim djelom prevare, oštećen je za 1.200 KM.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI