nakon dramatičnih dešavanja u banjaluci

Posljednji uhapšeni na Trgu Krajine: Sve što sam potpisao bilo je pod prisilom

Hronika 23.01.19, 19:40h

Posljednji uhapšeni na Trgu Krajine: Sve što sam potpisao bilo je pod prisilom
Zaim Šibić, američki državljanin i Janko Testen, državljanin Slovenije. Oba sa dvojnim državljanstvom Bosne i Hercegovine, posljednji su uhapšeni zbog podrške grupi Pravda za Davida

 

Dvadeset i četiri dana je prošlo od nestanka Davora Dragičevića. Banjalučka policija je za njim izdala raspis o traganju, zbog sumnji da je počinio više prekršaja, ali i krivičnih djela uključujući i napad na ustavni poredak. U međuvremenu okupljanja grupe Pravda za Davida nastavljaju se paljenjem svijeća, a nastavljaju se i hapšenja.

 

Zaim Šibić, američki državljanin i Janko Testen, državljanin Slovenije. Oba sa dvojnim državljanstvom Bosne i Hercegovine, posljednji su uhapšeni zbog podrške grupi Pravda za Davida.

 

"Stavili su mi lisice na ruke, pravo hapšenje, za svojih 65 godina života prvi put sam imao lisice na rukama. Kad smo došli tamo pozvao sam se na američko državljanstvo i bili su korektni dok nisu pregledali novčanik i našli bh. ličnu kartu. Onda je počela tortura i maltretiranje, sve što sam potpisao bilo je pod prisilom", tvrdi Šibić.

 

Ostatak priloga pronađite ovdje

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/rm)

BLIN
KOMENTARI