Još jednom poručio da neće odustati

Oglasio se Davor Dragičević: Spremate mi zatvor i likvidaciju! Ja ću svojim putem...

Hronika 23.01.19, 13:26h

Oglasio se Davor Dragičević: Spremate mi zatvor i likvidaciju! Ja ću svojim putem...
Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH danas je na sjednici razmatralo informacije o sastanku koji je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija održao u Banjoj Luci 28. decembra 2018. godine sa glavnim tužiteljem Republičkog tužilaštva RS i glavnim tužiteljem Okružnog javnog tužitelja Banja Luka, a vezano za slučaj Dragičević

 

Davor Dragičević, kojem se od 30. decembra, nakon banjalučkih protesta, gubi svaki trag, oglasio se danas putem društvenih mreža, još jednom poručivši kako će do kraja istrajati kako bi zadovoljio pravdu.

 

Njegove riječi u Facebook grupu Pravda za Davida prenijela je njegova bivša supruga Suzana Radanović:

 

- Iza saopštenja Burle (Milorad Dodik, op.a) i Čvoke (Dragan Lukač, op.a) jasno je da je u toku, ko zna koja po redu, likvidacija Davida Dragičevića!!! Samom današnjom sjednicom VSTS-a to se potvrđuje. Dijete ste mi ubili! Meni spremate zatvor i likvidaciju. Mir i dostojanstvo meni više nemaju ni svrhu, ni značenje u životu. Ja ću svojim putem, za mog Đakca do kraja.

 

Istina - "vrh MUP-a" stoji iza brutalnog ubistva Davida Dragičevića, tužioci Vrećo, Lepir, Bajić, Mitrović. Burle i Čvoka nose meni direktnu odgovornost. Možete me jedino ubiti i ništa više, ja idem do kraja. Od ovih institucija moje dijete i ja nikad pravdu nećemo dobiti, ali DOBIĆU JE JA, ZA TEBE, SINE MOJ, ZA TEBE, DUŠO MOJA JA IDEM DO KRAJA, Davorove su riječi.

 

Podsjećamo, Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH danas je na sjednici razmatralo informacije o sastanku koji je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija održao u Banjoj Luci 28. decembra 2018. godine sa glavnim tužiteljem Republičkog tužilaštva RS i glavnim tužiteljem Okružnog javnog tužitelja Banja Luka, a vezano za slučaj Dragičević.

 

Ova tačka je bila zatvorena za javnost.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI