MLADI TENISER GRABI KA VRHU SVIJETA

Senzacija na Australian Openu: Klinac iz Grčke izbacio Federera u osmini finala! Ipak je Švicarac u 37 godini života!

Sport 20.01.19, 14:27h

Senzacija na Australian Openu: Klinac iz Grčke izbacio Federera u osmini finala! Ipak je Švicarac u 37 godini života!
Odservirao je 20 aseva, imao jedan winner više od legendarnog Švicarca, a meč je odlučilo to što je imao 19 neforsiranih pogrešaka manje

 


Senzacija na Australian Openu! 20-godišnji Grk Stefanos Tsitsipas pobijedio je Rogera Federera u osmini finala Australian Opena sa 6:7, 7:6, 7:5 i 7:6.


Tsitsipas je još krajem prošle sezone najavio svoj uspon u vrh svjetskog tenisa, ali teško da je mogao zamisliti ovako dobar nastup u prvom Grand Slamu sezone. Agresivnom igrom natjerao je Federera na puno trčanja, a danas se ipak vidjelo da je najveći tenisač svih vremena u 37. godini života. Fizički nije bio na razini Stefanosa Tsitsipasa.


Odservirao je 20 aseva, imao jedan winner više od legendarnog Švicarca, a meč je odlučilo to što je imao 19 neforsiranih pogrešaka manje.


Federer tako nije uspio obraniti naslov iz prošle godine kada je u finalu Australian Opena pobijedio najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića. Tsitsipas, 13. igrač svijeta, u četvrtfinalu će igrati protiv Roberta Bautiste Aguta, Španjolca koji je u osmini finala izbacio upravo Čilića. 


Grku je ovo najveća pobjeda u mladoj karijeri.

 

(Index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI