IMA LI PREMIJER PRAVO NA PAUŠAL?

Presedan u bh. politici: Edin Forto javno priznao - pogriješio sam, znao sam šta potpisujem!

Front 19.01.19, 21:06h

Presedan u bh. politici: Edin Forto javno priznao - pogriješio sam, znao sam šta potpisujem!
Nakon svega, premijer je na svom Twitter profilu priznao grešku i pojasnio svoj potez

 


Nije to praksa na bh. političkoj sceni, ali se desi ponekad da se političari "pospu pepelom" i priznaju svoju grešku. Jer, ko radi, taj i griješi, a i političari su (samo) ljudi.


Upravo to je učinio premijer Kantona Sarajevo Edin Forto nakon buke koja se digla zbog njegovog posljednjeg poteza, tačnije (slučajno ili ne) stavljenog potpisa na dokument kojim sebi odobrava paušal, iako je tražio njegovo ukidanje za zastupnike.


Nakon svega, premijer je na svom Twitter profilu priznao grešku i napisao: 
  

"Nakon povlačenja iz Doma naroda, tražio sam paušal, jer sam dobio mišljenje da na to imam pravo. Znao sam šta potpisujem. Borim za ukidanje paušala profesionalnim zastupnicima koji na istom radnom mjestu primaju platu. Ovo nije takav slučaj, ali pogriješio sam i iskreno mi je žao".

 


Podsjećamo, i premijer Federacije BiH Fadil Novalić načinio je presedan u bh. politici prije dvije godine, kada je javno progovorio o zaposlenju svoje kćerke u državnoj instituciji, odnosno Finansijsko-informatičkoj agenciji u Sarajevu (FIA), nakon čega je Ada Novalić dala ozkaz u ovoj agenciji. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI