Iz Tužilaštva TK objavili detalje napada u tulanskoj gimnaziji

Kolegicama macolom polomio lobanju pa krenuo na ostale članove disciplinske komisije

Hronika 18.01.19, 12:45h

Kolegicama macolom polomio lobanju pa krenuo na ostale članove disciplinske komisije
Pripadnici OKP-a PU Tuzla su ga odmah nakon toga lišili slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva

 

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Fuada Isabegovića (50), profesora Engleskog jezika u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela pokušaja ubistva. 

 

Postoji osnovana sumnja de je Isabegović 16. januara oko 13 sati, znajući da se protiv njega u školi vodi disciplinski postupak zbog povrede radne dužnosti, došao u školu noseći čekić-macolu,odvijač i metalni šiljak, ušao u kancelariju direktorice škole, fizički je napao i zadao joj  nekoliko udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede sa prelomom lobanje. 

 

Kada je u kancelariju ušla jedna zaposlenica i u strahu odmah napustila prostoriju, krenuo je za njom te u hodniku škole sreo pedagogicu, fizički je nasrnuo i na nju, zadao joj više udaraca čekićem u glavu i nanio joj teške tjelesne povrede sa prelomom tjemene kosti. 

 

Potom je pokušao udarcima čekićem na vrata ući u prostoriju u kojoj su bili zaključani ostali članovi disciplinske komisije ali su ga dva zaposlenika škole uspjela savladati i prinuditi da prekine sa napadom. 

 

Pripadnici OKP-a PU Tuzla su ga odmah nakon toga lišili slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva. 

 

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI