u zgradi mup-a ks

Na donatorskoj večeri 'Za naše heroje' uručen ček za djecu i porodice pet ubijenih sarajevskih policajaca

Hronika 17.01.19, 09:41h

Na donatorskoj večeri 'Za naše heroje' uručen ček za djecu i porodice pet ubijenih sarajevskih policajaca
Od prodaje hrane i pića, aukcije dresova, tombole i dobrovoljnih priloga prikupljeno je 8.630,10 KM

 

U zgradi MUP-a jučer je upriličeno uručenje čeka/donacije za djecu i porodice pet ubijenih sarajevskih policajaca.  Sredstva su prikupljena na donatorskoj večeri "Za naše heroje" u organizaciji Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa i portala Klix.ba.

 

Veliki broj javnih i privatnih subjekata te posjetitelja donatorske večeri „Za naše heroje“ priključilo se akciji prikupljanja sredstava za djecu i porodicame pet ubijenih sarajevskih policajaca. Od prodaje hrane i pića, aukcije dresova, tombole i dobrovoljnih priloga prikupljeno je 8.630,10 KM.

 

Akcija je podržana od strane FK Sarajevo i FK Željezničar, koji su donirali dresove za aukciju i zakupaca Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa koji su donirali vlastite proizvode za humanitarnu tombolu.

 

Direktor Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, Nedim Lipa rekao je da je veliko zadovoljstvo biti jedan od organizatora ovakvog događaja.

 

„Imamo jako kvalitetnu saradnju sa sindikatom policije, nedavno smo podjelili 140 paketića djeci policajaca Druge pulicijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo, a ovo je još jedan od načina da iskažemo i svoju zahvalnost za sve što oni čine za nas kao građane. Nadamo se da smo bar malim dijelom uspjeli pomoći porodicama ubijenih policajaca, i zaista nam je veliko zadovoljstvo bilo vidjeti odziv drugih pravnih lica na našu akciju.“

 

mup-ks

 

Pored navedenog iznosa, akciji su se pridružili i HIFA PETROL d.o.o., Fondacija "Duga", Grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom, Općina Centar Sarajevo na čelu sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, Industrijsko preduzeće "Krivaja" Zavidovići, Udruženje "Obrazovanje gradi BiH", te Upravni odbor IPA, koji će naknadno uplatiti sredstva za stipendiranje i pružiti materijalnu pomoć djeci i porodicama ubijenih policajaca MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Član upravnog odbora Sindikata MUP-a KS, Viktor Ćatić naglasio je važnost podrške koja će biti pružena djeci ali i porodicama ubijenih policajaca.

 

„Za mene je akcija uspješna samim tim što smo uspjeli skrenuti pažnju javnosti na postojanje ove djece, na tešku poziciju policijskih službenika, na to da oni svaki dan nose glavu u torbi a to se ne vidi na prvu. Volio bih da je više ovakvih akcija, ne samo iz materijalnih razloga nego da se ne prepusti zaboravu niti jedan od pet ubijenih policajaca, naših kolega koji su dali živote štiteći naše sugrađane. Volio bih i da vlasti imaju više sluha za porodice stradalih, a ova akcija je zaista jedna lijepa priča, na kojoj smo svi zahvalni, jer su joj se mnogi pridružili. Dokazuje da su oko nas dobri ljudi, ljudi koji žele da pomognu i da razumiju kroz šta prolaze porodice policajaca.“

 

Cilj ove aktivnosti nije bi samo prikupiti sredstva, nego i promovirati činjenicu da će biti osnovan fond pri Sindikatu policije Kantona Sarajevo, kao i motivirati druga fizička i pravna lica da daju svoj doprinos punjenju tog fonda za stipendiranje djece poginulih policajaca MUP-a KS.

 

Podsjećamo, pripadnici MUP-a KS Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine. Iza Adisa Šehovića je ostao sin čija je želja da nastavi očevim stopama i štiti građane, dok su iza Davora Vujinovića ostali maloljetni sin i kćerka.

 

Muhidin Pivodić je poginuo dana 31. decembra 2012. godine prilikom izvršenja zadatka u naselju Reljevo. Imao je 38 godina kada je izgubio život.

 

Mahmut Trako je teško ranjen prilikom intervencije 23. februara 1998. godine u naselju Buća Potok. Preminuo je od zadobijenih povreda dan kasnije.

 

Peti policajac, pripadnik Prve policijske uprave koji je stradao na dužnosti 1998. je Elvedin Madeško koji je stradao u saobraćajnoj nesreći prilikom odlaska na intervenciju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI