foto/ pobijedio rus

Održano takmičenje u brzom jedenju graha, svi došli osim Brege: 'Žao mi je što nisam s vama, ali jučer sam...'

Zabava 16.01.19, 16:59h

Održano takmičenje u brzom jedenju graha, svi došli osim Brege: 'Žao mi je što nisam s vama, ali jučer sam...'
- Kod nas se sa koljenice na koljenicu prenosi ljubav prema grahu – u šali je rekao Almir Čehajić Batko

 

Bosanci su poznati kao veliki ljubitelji graha, ali na zanimljivom takmičenju u brzom jedenju vojničkog graha koje je danas organizirano u Sarajevu je pobijedio je predstavnik Rusije.

 

U konkurenciji za prestižnu nagradu “Super beans” takmičili su se predstavnici BiH, Amerike, Kameruna, Kine, Meksika, Rusije, Albanije i Srbije, a sve se održavalo u prostoru UR “Bosanski burek” stadion Grbavica  u kojem možete  probati vojnički grah po orginalnoj recepturi.

 

Almir Čehajić Batko bio je sekundant i moderator takmičenja, koji je svojim šalama cijelo vrijeme nasmijavao pripadnike medija, ali i brojne poznate ličnosti koje su bila pozvane na takmičenje.

 

- Kod nas se sa koljenice na koljenicu prenosi ljubav prema grahu – u šali je rekao Almir Čehajić Batko.

 

takmicenje-u-brzom-jedenju-graha-u-sarajevu1

 

Tako su danas u „Bosanskom bureku“ bili Mladen Vojičić Tifa, Nazif Gljiva, predstavnici Željezničara Amar Osim, Mirsad Šiljak i Almir Memić, Refik Šabanadžović, Faruk Drina, Omar Mehmedbašić – Omar Mjesečar,  Nermin Kadrić Buco, Branka Sovrlić, Sadik Pašić Paja, Mirso Čomaga, Anil Melunović Anči ...

 

Zbog povrede na skijanju nije došao legendarni Goran Bregović, koji je uputio video podrške organizatorima.

 

takmicenje-u-brzom-jedenju-graha-u-sarajevu2

 

- Zdravo svima, žao mi je što nisam s vama. Jučer sam imao gadan pad na skijanju. Iščašio sam koljeno, ne mogu da hodam i vjerovatno ću morati da ležim sedmicu. Medo, želim ti sreću s tim vojničkim grahom, nadam se da je ovaj današnji dobar kao onaj što sam probao prije dva dana. Ja sam dijete vojničkog lica, ja znam šta je dobar vojnički grah - rekao je  legendarni Brega.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI