Hoće li biti novih afera?

Otvorila se Pandorina kutija: Traži se provjera diploma svih zaposlenih u Parlamentu BiH... Bit će svega!

Front 15.01.19, 20:18h

Otvorila se Pandorina kutija: Traži se provjera diploma svih zaposlenih u Parlamentu BiH... Bit će svega!
Priča koju je objavio magazin “Žurnal” otvorila je Pandorinu kutiju o kupovini srednjoškolskih i fakultetskih diploma u Bosni i Hercegovini

 

 


Zatraženo je da svi uposleni u Parlamentu BiH dostave diplome o stručnoj spremi na uvid. Provjeravat će se diplome svih uposlenih sa visokom i srednjom stručnom spremom, piše Patria.


Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Kenan Vehabović danas je potencirao ovo pitanje na Kolegiju Sekretarijata.


Vehabović je nekadašnji inspektor visokog obrazovanja u Kantonu Sarajevo, pa je u skladu s tim i predložio provjeru diploma uposlenih u Parlamentu BiH.


- Kao sekretar Zajedničkih službi zatražio sam provjeru diploma VSS i SSS. Prvi sam ja na spisku. Mi smo najviše zakonodavno tijelo u BiH i tražim provjeru za sve uposlene u Parlamentu BiH – kazao je Vehabović Patriji, ističući da se "prvo u svojoj kući pospremaju stvari."


Priča koju je objavio magazin “Žurnal” otvorila je Pandorinu kutiju o kupovini srednjoškolskih i fakultetskih diploma u Bosni i Hercegovini. Diplome su krivotvorene i prodavane u privatnim školama u Kiseljaku i Širokom Brijegu.


Otkriveno je i to da su tri dugogodišnja službenika Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo imala nevalidne diplome srednje škole.


- Želim kao legalista da, tamo gdje mogu, iniciram provjere diploma  – kazao je Vehabović za Patriju.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI