Komplikacija vodenih kozica

SKB Mostar povodom smrti djevojčice iz Čitluka: Evo zašto smo je uputili u Zagreb, a ne u Split ili Sarajevo

Hronika 15.01.19, 18:57h

SKB Mostar povodom smrti djevojčice iz Čitluka: Evo zašto smo je uputili u Zagreb, a ne u Split ili Sarajevo
Iz SKB Mostar u utorak u poslijepodnevnim satima oglasili su se povodom smrti 9-godišnje M.R. iz Čitluka

 

Djevojčica M.R. (rođena 2010.) iz Čitluka preminula je u nedjelju u zadarskoj bolnici nakon što je vozilom hitne pomoći iz Mostara bila hitno upućena prema Zagrebu. 


Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar za Bljesak.info su potvrdili da je djevojčica pregledana u Klinici za infektivne bolesti SKB Mostar 12. januara u 20:45 sati. 


''S obzirom na kliničku sliku bolesti i svu učinjenu raspoloživu laboratorijsku i aparaturnu dijagnostičku obradu, procijeni se da je dijete lošeg općeg stanja sa svim parametrima septičnog zbivanja. Najvjerojatnije ishodište su bile vodene kozice komplicirane bakterijskom superinfekcijom kože i mekih čestica. Odmah je započeta specifična antibiotska terapija uz ostalu simptomatsku i potpornu terapiju te je konzultiran i dežurni pedijatar i kirurg. Zbog težine općeg stanja djeteta indicirana je hospitalizacija i daljnji tretman u Jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti SKB Mostar'', izjavila je Adrijana Pandža, glasnogovornica SKB Mostar. 


''Kako je uslijedilo izrazito pogoršanje disajne funkcije, dijete se zbog potrebe za strojnom ventilacijom premjesti u JIL Odjela za anesteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar. Potom je uslijedio pokušaj transporta djeteta u veću kliničku ustanovu u Republici Hrvatskoj, radi mogućnosti pružanja bolje potpore u smislu veće šanse za preživljenjem. Nažalost, unatoč poduzetim opsežnim mjerama intenzivnog liječenja, dijete je preminulo'', objasnila nam je glasnogovornika mostarske bolnice. 


''Ovim putem izražavamo iskrenu i duboku sućut obitelji preminule djevojčice, koji su bili svjedoci rada i nastojanja naših liječnika da ishod ovog liječenja bude drugačiji. Također, razumijemo i interes javnosti za ovaj tragični događaj te pozivamo medije, da u ovoj, za obitelji teškoj, situaciji u svojim izvješćima budu korektni'', kazala je Pandža. 


Javnost se pitala zašto djevojčica nije bila prebačena u neku bližu bolnicu, primjerice u Split ili Sarajevo, a glasnogovornica je objasnila zašto. 


''Dijete je upućeno u Kliniku za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu s kojom SKB Mostar ima izvanrednu dugogodišnju suradnju u liječenju najtežih bolesnika, uključujući i djecu i odrasle. Navedena ustanova ima apsolutno najbolju Jedinicu intenzivnog liječenja u Republici Hrvatskoj i regiji'', zaključila je za Bljesak.info glasnogovornica SKB Mostar Adrijana Pandža.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI