Završena sjednica u Mostaru

Predsjedništvo HDZ-a BiH: Bez nas i naših partnera nema formiranja vlasti!

Front 14.01.19, 17:21h

Predsjedništvo HDZ-a BiH: Bez nas i naših partnera nema formiranja vlasti!
Na sjednici je istaknuta i potreba hitne izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se, kako se navodi u saopćenju, zaustavila gruba kršenja i manipulacije u izbornom procesu te negiranje legitimne političke volje hrvatskog naroda u BiH

 

Predsjedništvo HDZ BiH je na sjednici u ponedjeljak u Mostaru ponovilo kako se bez te stranke i koalicijskih partnera iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS), neće moći napraviti vlast na bilo kojoj razini u BiH, budući da se na proteklim izborima dobio puni legitimitet hrvatskog naroda.

 

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović informirao je sudionike sjednice o vođenim razgovorima sa svim političkim strankama u BiH, koje imaju izborni legitimitet i djeluju kroz HNS, na kojima se razgovaralo o budućoj suradnji unutar HNS-a i implementaciji izbornih rezultata, saopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

 

Nakon razmatranja stanja o položaju Hrvata u Republici Srpskoj i županijama Federacije BiH, gdje je hrvatski narod malobrojniji, zaključeno je kako će se na jednoj od idućih sjednica posebno analizirati i razmatrati položaj tog naroda na tim područjima. Također, raspravljat će se i o informacijskoj strategiji Hrvata u BiH.

 

Kada su u pitanju pripreme za Sabor HDZ-a BiH koji će se održati u aprilu, Predsjedništvo je danas počelo pripremu za izradu stranačkih dokumenata potrebnih za održavanje Sabora.

 

Na sjednici je istaknuta i potreba hitne izmjene Izbornog zakona BiH kako bi se, kako se navodi u saopćenju, zaustavila gruba kršenja i manipulacije u izbornom procesu te negiranje legitimne političke volje hrvatskog naroda u BiH.

 

HDZ BiH će i u predstojećem razdoblju nastaviti voditi konzistentnu politiku uvažavajući ambijent i okolnosti u BiH, te će dati puni doprinos stabilizaciji gospodarsko-političkih prilika u BiH, kao i približavanju naše zemlje euroatlantskim integracijama, stoji u priopćenju.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI