Velika policijska akcija

Šta je Sarajlija Smail Šikalo otkrio peruanskim istražiteljima o kokainu?

Hronika 12.01.19, 20:04h

Šta je Sarajlija Smail Šikalo otkrio peruanskim istražiteljima o kokainu?
Šikala u pritvoru posjetila ženska osoba, ali za sada nije poznato ko je ona i u kakvim je odnosima s uhapšenim Bosancem

 

Trojica zatvorskih stražara čuvaju u peruanskom pritvoru Smaila Šikala iz Sarajeva, koji je pao s tonu i po kokaina koji je trebao biti prošvercovan u Evropu. Istražitelji vjeruju da Šikalo posjeduje krucijalne informacije o tome ko je stvarni vlasnik ogromne količine droge i gdje se on nalazi. 
 

Šikalo je iz sigurnosnih razloga izoliran u posebnoj pritvorskoj ćeliji, odnosno odvojen je od ostalih uhapšenih, među kojima je i Peruanac Havijer Anibal Roke Montesinos (39).  

 

smail-sikalo-novine


Svi su dali izjave u odvojenim prostorijama o drogi koja je bila sakrivena u vili u ulici El Palmar u luksuznom naselju u gradu Truhuljo i spremna, upakovana i označena sa BH, za evropsko tržište. Šikala je u pritvoru posjetila ženska osoba, ali za sada nije poznato ko je ona i u kakvim je odnosima s uhapšenim Bosancem.
 

O hapšenju Šikala u Peruu danima su izvještavali regionalni i svjetski mediji. Šikalo je tako zauzeo naslovnicu peruanskih novina „La Industria“. Peruanski novinari označili su ga kao jednog od ključnih igrača u narkoekipi, prenosi Avaz.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI