Policija u operaciji 'Ciglane'

Akcija u centru Sarajeva: Uhapšena jedna osoba, pronađeni heroin i speed

Hronika 11.01.19, 16:50h

Akcija u centru Sarajeva: Uhapšena jedna osoba, pronađeni heroin i speed
Kako navode u MUP-u KS-,prilikom pretresa osumnjičenog u Ulici Husrefa Redžića, općina Centar Sarajevo, pronađena su i oduzeta tri paketića heroina, mobitel i određena suma novca, koja potiče od prodaje droge

 

U akciji kodnog naziva Ciglane pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uhapsili su E. Š. (1983) iz Sarajeva, gdje je i nastanjen, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Kako navode u MUP-u KS-,prilikom pretresa osumnjičenog u Ulici Husrefa Redžića, općina Centar Sarajevo, pronađena su i oduzeta tri paketića heroina, mobitel i određena suma novca, koja potiče od prodaje droge.

 

Također, na području općine Centar Sarajevo, policajci su pretresli S. J. (1984) i A. K. (1984) kod kojeg je nađen paketić heroina i paketić speeda, dok je od S. J. oduzet paketić heroina. O ovome je policija obavijestila Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, a E. Š. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv S. J. i A. K. će Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo biti dostavljen službeni izvještaj, zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI