Senad Šepić se oglasio na Facebooku

Predsjednik Nezavisnog bloka ne zna ništa o sastanku s SDA: 'Ima onih koji su spremni prodati svoj glas...'

Front 08.01.19, 21:02h

Predsjednik Nezavisnog bloka ne zna ništa o sastanku s SDA: 'Ima onih koji su spremni prodati svoj glas...'
Predsjedništvo NB je jednoglasno stalo iza zajedničkog rada sa strankama centra i BH blokom u pravcu da se izgradi drugačija većina i vlade koje će donijeti promjene za ljude. Ta odluka je jedino validna i svi izabrani zastupnici je moraju poštivati, napisao je Senad Šepić

 

Nakon što je u medijima pročitao da se njegov Nezavisni blok danas u poslijepodnevnim satima u Sarajevu sastao s predstavnicima SDA, a kako bi razgovarali o formiranju vlasti na federalnom i državnom nivou, oglasio se lider NB-a Senad Šepić. Sudeći prema njegovom statusu na Facebooku, Šepić o ovome ništa nije znao:

 

- U medijima sam vidio informaciju o sastanku u Centrali SDA, na kojem su bili i Elmedin Voloder, Dženana Hodžić i Eldin Vrače, a koji su izabrani u Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH sa listi Nezavisnog bloka. Kao predsjednik Nezavisnog bloka nisam bio upoznat, niti je ovaj ''sastanak'' iko u ime Nezavisnog bloka dogovarao sa SDA.

 

Nezavisni blok je demokratska stranka, ima svoje organe i oni donose političke smjernice. Svi oni koji ne budu poštovali ovakav pristup, snosit će odgovornost i organi Nezavisnog bloka će donijeti odluke koje će zaštititi cjelokupnu ideju i politiku koju smo ponudili i za koju su građani glasali i nećemo dozvoliti da je bilo koji pojedinac, zbog vlastitih interesa, obećanih fotelja ili tendera dovede u pitanje.

 

Razgovarao sam sa Fuadom Kasumovićem o ovome i u potpunosti stoji iza odluka i stavova Predsjedništva Nezavisnog bloka. Ukoliko se pokaže da i među poslanicima koji su izabrani sa listi NB-a, ima onih koji su spremni za privatne, uglavnom poslovne aranžmane, prodati svoj glas, to će činiti van Nezavisnog bloka.

 

Predsjedništvo NB je jednoglasno stalo iza zajedničkog rada sa strankama centra i BH blokom u pravcu da se izgradi drugačija većina i vlade koje će donijeti promjene za ljude. Ta odluka je jedino validna i svi izabrani zastupnici je moraju poštivati. Sve drugo je podvala NB-u i građanima koji su nam dali glas vjerujući da ćemo promijeniti odnos politike prema državi. NB, ja lično i časni ljudi u našoj stranici te principe nikada neće iznevjeriti- napisao je Šepić.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI