FOTO/ Tužni oproštaj od velikog glumca u Donjoj Mahali

Cijeli kraj plakao na sahrani Ive Gregurevića: Anja Šovagović zapjevala njegovu omiljenu pjesmu, sina Marka tješili bližnji...

Hronika 08.01.19, 18:34h

Cijeli kraj plakao na sahrani Ive Gregurevića: Anja Šovagović zapjevala njegovu omiljenu pjesmu, sina Marka tješili bližnji...
U čast glumačkom velikanu Gregureviću 'osvanuli' su i veliki plakati na kojima piše: 'Ivo, hvala ti! Tvoja Donja Mahala i Orašje'. Pred njegovom kućom, na temperaturi ispod nule, dežurali su od jutra njegovi bližnji

 

Nakon jučerašnjeg emotivnog ispraćaja glumca Ive Gregurevića na zagrebačkom Mirogoju te dolaska lijesa u rodnu Donju Mahalu, tisuće ljudi došle su pokloniti se kod njegova odra na mjesnom groblju Karaula.

 

To mjesto u Bosni i Hercegovini ovakvo nešto još nije doživjelo. Kako će jer nikada dosad nije ispraćen ovakav sin kao što je Ivo.

 

Sprovod je počeo u 14 sati. Glumica Anja Šovagović Despot kolegi Ivi je zapjevala njegovu omiljenu pjesmu 'Golubice bijela'.

 

Suze su lile s lica žena i muškaraca, teško je svima prihvatiti da velikoga Gregurevića nema. Ivinog sina Marka (40) tješili su bližnji.

 

- Nije te bilo teško voljeti, razigravao si život i uzdigao ga na nivo kreacije, uvijek si bio spreman na spasonosni humor. Tvoj odlazak čini se kao tvoja nova velika zafrkancija, bio si nomadska duša poput Đuke Begovića, živio si protiv sebe u želji da još više daš svom raskošnom životu. Gradio si kazalište od života, brisao si granice između života i umjetnosti - govorila je glasom na rubu plača glumica Perica Martinović.

 

Ivina prijateljica iz studentskih dana ujedno se podsjetila na sve što su od davne 1974. pa sve do neki dan zajedno proživjeli. Govorila je o tome kako je zahvaljujući Gregureviću zavoljela Posavinu i Orašje, ljude u ravnici.

 

Redatelj Branko Schmidt (61), kojem je Ivo bio vjenčani kum, s tugom je nosio križ u povorci.

 

- Zadnja klapa, dragi naš Ivđa. Posavina te nikada neće zaboraviti - pisalo je na poruci kraj lampaša.

 

Galeriju fotografija možete pogledati OVDJE.

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI