Trostruko ubistvo kod Goražda

Nezir Kamenica osuđen na 20 godina zatvora: Htio u Japan, pa kad mu se plan izjalovio, sjekirom pobio porodicu

Hronika 08.01.19, 13:53h

Nezir Kamenica osuđen na 20 godina zatvora: Htio u Japan, pa kad mu se plan izjalovio, sjekirom pobio porodicu
Kamenica je osuđen jer je uzao dvije sjekire, od kojih je jednu, manju, stavio za pas iza leđa, te riješio da na okrutan i podmukao način pobije ukućane

 

Nezir Kamenica danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđen na 20 godina zatvora jer je 2. maja 2017. u selu Bogušići kod Goražda ubio majku Zehru Kavazović, nanu Šemsu Džabija, te očuha Ifeta Kavazovića. Presudu je izrekla predsjedavajuća sudskog vijeća, sutkinja Rozita Šimić.


Kamenica je osuđen jer je uzao dvije sjekire, od kojih je jednu, manju, stavio za pas iza leđa, te riješio da na okrutan i podmukao način pobije ukućane, piše Oslobođenje.

 

Očuha Ifeta, koji je bio za kompjuterom, s leđa je udario po glavi i tijelu. U tom trenutku ušla je njegova majka Zehra, te je Nezir jednu sjekiru zabio u vrata, a potom izvadio manju sjekiru iza pasa i počeo majku udarati po rukama, glavi i tijelu, zadavši joj šest udaraca. Nanu Šemsu je napao sjekirom u njenom krevetu na spratu udarivši je pet puta. Očuh Ifet, majka Zehra i nana Šemsa nisu imali šanse da se odbrane, jer nisu očekivali da će ih Nezir podmuklo i brutalno napasti. Potom je tijela odvukao u kadu i pokrio dekom, a iz džepova im uzeo novac za autobusku kartu do naselja Ilidža u Sarajevu, gdje se narednog dana predao.

 

Kamenica je zločin počinio jer je bio nezadovoljan kako se njegova porodica brine o njemu, da mu ne daju novac za novi mobitel, novu sobu i odjeću, te da ga maltretiraju tjerajući ga da radi u malinjaku, te da o njemu ne vode računa.

 

U završnim riječima Kamenica je na prethodnom ročištu rekao da je umjesto potpore članova porodice, doživljavao prijetnje, maltretiranja i sputavanje u življenju. Po završetku škole planirao je da položi ispit i ode u Japan, misleći da će ga to izvući iz situacije u kojoj je bio. Umjesto potpore, otac ga je, kako je rekao, izbacio na ulicu, zbog čega je otišao da živi par dana kod prijatelja Benjamina. Odatle je otišao kod majke u Bogoušiće misleći da će mu biti bolje. Rekao je da je ubrzo shvatio da je to slična porodica. Kako se bližio termin ispita za put u Japan, shvatio je da ima sve manje vremena za učenje. Dok su mu ukućani govorili da se zanosi glupostima, on je, kako je rekao, prvo učio u dnevnom boravku, pa je prešao u WC a kad su ga počeli i odatle tjerati sklonio se u špajz. Kad nije prošao na ispitu, doživio je, kako je rekao, šok zbog neuspjeha da ostvari životni cilj, te je potonuo u depresiju, ali to nikog u porodici nije interesovalo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI