Problem blokirani račun

Zenički rudari i dalje odbijaju sići u jame

Hronika 08.01.19, 09:57h

Zenički rudari i dalje odbijaju sići u jame
Rudari, koji nisu radili ni treću smjenu, jutros se nisu okupili na kapiji ispred uprave poduzeća, ali nisu sišli u jame

 

Sindikat rudara RMU Zenica sinoć je i zvanično donio odluku o stupanju u štrajk tako da zenički rudari, koji su zbog neisplaćenog toplog obroka za novembar prošle godine, jučer odbili u drugoj smjeni sići u sve tri jame, i dalje ostaju na površini. 

 

Kako je Feni kazao član Sindikata Nijaz Subašić, rudari očekuju da se tokom dana riješi problem s Gradskom upravom Grada Zenica, koja im je u petak blokirala račun zbog prekida isplate duga za naknadu za korištenje komunalnog zemljišta. 

 

-Naše vodstvo, zajedno s menadžmentom firme, ponovo je otišlo u Gradsku upravu, da pokušaju postići dogovor. Gradonačelnik Fuad Kasumović ih jučer nije mogao primiti - navodi Subašić. 

 

Ističe da su iz objektivnih razloga bili pronađeni obustaviti isplatu duga po sporazumu pa im je zbog duga od milion KM Grad Zenica odlučio blokirati račun. 

 

-Proteklih 20 godina niko ništa nije platio, a ovaj menadžment je platio 1,2 miliona KM. Ne bježi se od plaćanja ni ostataka duga na rate, ali čim se deblokira račun. Novac je spreman - ističe Subašić, dodajući da rudari žive od tog toplog obroka. 

 

Rudari, koji nisu radili ni treću smjenu, jutros se nisu okupili na kapiji ispred uprave poduzeća, ali nisu sišli u jame.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI