nakon posljednjeg ispraćaja u zagrebu

Glumac Ivo Gregurević bit će sahranjen danas u svojoj rodnoj Donjoj Mahali

Hronika 08.01.19, 08:54h

Glumac Ivo Gregurević bit će sahranjen danas u svojoj rodnoj Donjoj Mahali
Na zagrebačkom groblju Mirogoju u ponedjeljak je održan posljednji ispraćaj hrvatskog glumca Ive Gregurevića, koji je u 66. godini iznenada preminuo prvog dana 2019. godine

 

Legendarni hrvatski glumac Ivo Gregurević bit će sahranjen danas na groblju Karaula u Donjoj Mahali u Orašju. 

 

Nakon ispraćaja u Zagrebu, tijelo pokojnog Gregurevića dovezeno je ispred njegove rodne kuće u Donjoj Mahali kod Orašja, u kojoj je rođen 1952. godine i gdje je organiziran dostojanstven doček. 

 

Podsjećamo, na zagrebačkom groblju Mirogoju u ponedjeljak je održan posljednji ispraćaj hrvatskog glumca Ive Gregurevića, koji je u 66. godini iznenada preminuo prvog dana 2019. godine. 

 

Pored članova obitelji od velikog hrvatskog glumca oprostile su se brojne kolege, glumci, glumice, redatelji, te osobe iz javnog i političkog života. 

 

Ivo Gregurević diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a debitirao je 1977. u filmu Bogadna Žižića "Ne naginji se van", glavnom ulogom provincijalca na radu u Njemačkoj. 

 

Glumio je u filmovima, serijama i u kazalištima te iza sebe ima više od 90 filmova, 19 televizijskih serija te 30-tak kazališnih predstava.
 Tumačio je rabijatne i grube "narodske tipove" poput otmičara u "Osuđenima" (1978.) Zorana Tadića i istražitelja u filmu Krste Papića "Život sa stricem" (1988.). U Orašju je 1995. pokrenuo festival "Dani hrvatskog filma". 

 

Nagradu Hrvatskog društva dramskih umjetnika osvojio je 1998. za film "Šokica" i 2006. za ulogu u filmu i istoimenoj seriji "Duga mračna noć", a dobitnik je i prestižne nagrade Vladimir Nazor. 

 

Zadnjih dana snimao je ulogu u novom filmu Ivana Gorana Viteza.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI