provjerite i hoće li biti novih padavina

Jutros u BiH izmjereno - 20 stepeni, zima steže: Hoće li dnevna temperatura doseći bar nulu?

Hronika 08.01.19, 07:59h

Jutros u BiH izmjereno - 20 stepeni, zima steže: Hoće li dnevna temperatura doseći bar nulu?
Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada

 

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle ili niskih oblaka. Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -20 stepeni, Bjelašnica -16, Srebrenica -11, Ivan-sedlo i Sarajevo-10, Bugojno, Grude, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica i Zvornik -8, Stolac -7, Doboj i Trebinje -6, Bijeljina i Livno -5, Gradačac i Mostar -4, Brčko, Prijedor i Sanski Most -3, Bihać i Neum -2, Banja Luka -1 stepen. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada. 

 


U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prema kraju dana ili u večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuje u većini područja. Na sjeveru i sjeverozapadu Bosne je moguća i kiša. Vjetar slab do umjeren uglavnom južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od -1 do 5, na sjeverozapadu Bosne do 7 stepeni. 

 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje prema kraju dana i u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 0 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. (FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI