Sergej Trifunović o protestima

Bože moj, pao je i Milošević, koji je ipak bio malo jači igrač od ove klike, pa će pasti i ova bagra

Kultura 01.01.19, 13:25h

Bože moj, pao je i Milošević, koji je ipak bio malo jači igrač od ove klike, pa će pasti i ova bagra
Protesti su počeli pod nazivom "Stop krvavim košuljama", nakon što je u Kruševcu prije više od mjesec dana brutalno pretučen Borislav Stefanović, jedan od opozicijskih lidera

 

Tu nema nikakvih tajni: on to zna, kao što i mi to znamo. I naš cilj nije rušenje samo Vučića, nego i odlazak cijele njegove klike, u kojoj je i Ivica Dačić (današnji šef srbijanske diplomacije, bivši premijer i nekadašnji bliski suradnik Slobodana Miloševića), a koja je devedesetih godina surađivala s radikalima, Vojislavom Šešeljem, i koja je bila uz režim Slobodana Miloševića, rekao je u intervjuu za Novi list srbijanski glumac Sergej Trifunović, jedan od pokretača beogradskih protesta koji su usmjereni protiv režima Aleksandra Vučića.

 

Četvrtu subotu zaredom Beograđani izlaze na ulice.

 

„Cijela ta ekipa ponovno jaše. Jahači apokalipse ponovno su na sceni, na kojoj za njih više nema mjesta. Dakle, lustracija je naš apsolutni cilj. Zahtijevamo da se tim ljudima doživotno onemogući bavljenje politikom. Oni će, naravno, zgrabiti svoje fotelje i borit će se do posljednje kapi naše krvi, kako to već obično biva. Ali Bože moj, pao je i Milošević, koji je ipak bio malo jači igrač od ove klike, pa će pasti i ova bagra", reka je glumac.

 

Protesti su počeli pod nazivom "Stop krvavim košuljama", nakon što je u Kruševcu prije više od mjesec dana brutalno pretučen Borislav Stefanović, jedan od opozicijskih lidera.

 

Građani su zadnje subote hodali pod geslom "Jedan od pet miliona", koja predstavlja odgovor na Vučićevu izjavu da ih se može skupiti i pet miliona, a da im nijedan zahtjev neće ispuniti.

 

"On je svjestan činjenice da više nema natrag i da se iz ovoga više ne može izvući čitav. I nije mu svejedno zbog toga“, rekao je Trifunović.

 

Kompletan intervju dostupan na web sajtu Novi list.

 

(Novilist.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI