VIDEO/ Skandal u Novom Sadu

Ogorčena 'romska kraljica opere': Pretresali su me pred svima, mislili su da sam nešto ukrala samo zato što sam Romkinja!

Hronika 30.12.18, 16:29h

Ogorčena 'romska kraljica opere': Pretresali su me pred svima, mislili su da sam nešto ukrala samo zato što sam Romkinja!
Iako su u istom trenutku iz prodavnice izlazile još dvije osobe, uposlenici su zaustavili samo nju - jedinu Romkinju... A onda je uslijedilo poniženje

 

 

Operska pjevačica Nataša Tasić Knežević progovorila je na svom Facebook profilu o neugodnosti koju je doživjela u jednom supermarketu u Novom Sadu, kada su je javno pretresali pod sumnjom da je nešto ukrala.


U videosnimku koji je objavila na svom FB profilu, a koji je načlinila odmah po izlasku iz prodavnice, navela je da je ušla u supermarket Maksi u blizini željezničke stanice kako bi kupila indijske oraščiće, ali kako ih nije našla, krenula je prema izlazu, U tom trenutku oglasio se senzor.


Iako su u istom trenutku iz prodavnice izlazile još dvije osobe, uposlenici su zaustavili samo nju - jedinu Romkinju.


- Jedino su od mene tražili da cijelu torbu ispraznim, sve džepove, skinem jaknu, sve kompletno, i da izađem van. Poslovođa je rekla da su oni i dalje novi i da njima pišti (senzor). Ja sam njima rekla: 'Ako ste meni rekli da sve izvadim iz svoje torbe - pritom nemam ništa u njoj osim knjiga i novčanika, što su oni na kraju i vidjeli - zašto onda niste isto tražili i od ovih ljudi koji su prošli poslije mene, a pištali su, da se isto vrate i da sve izvade - ispričala je Tasić Knežević.


Dodala je i da joj se nakon svega poslovođa u supermarkeua izvinula, ali i da su joj pojedini kupci, koji su se u tom trenutku zadesili na licu mjesta, dobacivali da se zna zašto baš nju pretresaju, aludirajući na njenu etničku pripadnost.


Inače, Nataša Tasić Knežević je sopranistica, prva stalno zaposlena Romkinja solistica Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a 2012. godine dobila je i priznanje OESS-a kao jedna od najistaknutijih Romkinja u svijetu.


Mediji u Srbiji za nju navode i da je 'romska kraljica opere, pjevačica kristalno jasnog tona, svijetle boje glasa i atraktivnog izgleda, koja osvaja publiku na svakom nastupu'.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI