Vjekoslav Bevanda, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH

Prije promjene PDV treba uraditi analizu, odokativno povećanje nije korisno za ukupnu ekonomiju

Front 29.12.18, 19:55h

Prije promjene PDV treba uraditi analizu, odokativno povećanje nije korisno za ukupnu ekonomiju
Kada bi pitali jesam li za promjenu stope PDV-a u sljedeća dva mjeseca, rekao bih - nisam, rekao je Bevanda

 

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, govoreći o tome da li vlasti namjeravaju povećati PDV,  kazao je kako je jedina istina da je na sjednici Upravnoga odbora Uprave za neizravno oporezivanje pokrenuta inicijativa da se izmijeni Zakon o PDV-u te da povećanje PDV-a nije ni razmatrano.

 

- To apsolutno nije razmatrano na sjednici Upravnog odbora, koji je jedini zadužen za ovo pitanje - istakao je Bevanda u intervjuu za Večernji list.

 

Dodao je kako je promatrao stanje u zemljama koje su povećale PDV te ocijenio kako odokativno povećanje PDV-a nije bilo korisno za krajnju potrošnju, a onda i za ukupnu ekonomiju.

 

- Kada bi pitali jesam li za promjenu stope PDV-a u sljedeća dva mjeseca, rekao bih - nisam. Prije svega, potrebna je analiza i što je konačni učinak takve odluke- zaključio je Bevanda.

 

Odgovarajući na upit da li ostaje u Vijeću ministara, kazao je kako je o tome čuo veliki broj glasina te da još uvijek ne može dati nikakav odgovor.

 

- Iskreno, moram reći kako u HDZ-u BiH do sada uopće nismo razgovarali osobno ni o raspodjeli pozicija. Onaj tko treba voditi razgovore tek će ih obaviti, zato vam ne mogu dati nikakav odgovor - naveo je Bevanda.

 

Na konstataciju kako se čini da je izvjesno da su stranke HNS-a BiH i SNSD okosnica budućeg Vijeća ministara, Bevanda je kazao kako su stranke HNS-a dio vladajućih struktura na svim razinama te da na razini države nemaju ljubavne zavjete nego partnerstva koja se sastavljaju na jasnim načelima.

 

- Za HNS BiH najvažnije je da se konačno uvaže načela koja poštuju Hrvate kao ravnopravan i konstitutivan narod te njihov izborni legitimitet. Zato je prvi i jasan uvjet izborni zakon. SNSD je izborni pobjednik i s ovom strankom imamo najiskrenije odnose. Postoje, međutim stvari o kojima se uopće ne slažemo, kao što je NATO. Ali, ako smo u stanju riješiti sve druge probleme, onda smo na dobrome putu - poručio je Bevanda.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI