BIVŠI KOMANDANT ARMIJE RBIH SUMNJA DA GA PRATE

Vučić odgovorio Oriću: Za razliku od njega, ja nisam ubica! Više bih volio da mene nema, nego da njega moram da ubijem!

Front 29.12.18, 12:56h

Vučić odgovorio Oriću: Za razliku od njega, ja nisam ubica! Više bih volio da mene nema, nego da njega moram da ubijem!
Nikome nisam ni oči vadio, nikoga nisam ni klao. Više bih volio da mene nema nego da bilo kad moram bilo koga da ubijem. Njega da ubijem?! To je toliko sumanuto i bizarno da nemam komentar - rekao je Vučić novinarima

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sumanuta i bizarna izjava ratnog komandanta Armije RBiH u Srebrenici Nasera Orića da Vučić šalje dronove da ga prate i da želi da ga ubije, ali da je uvjeren da će Orić jednog dana odgovarati za svoje zločine.


Vučić je rekao da nije ni znao da Srbija ima dronove te podsjetio da Srbija tek nabavlja kineske dronove po cijeni od 32 miliona eura, prenosi agencija Srna.


 - Ja za razliku od Nasera Orića nisam ubica, nikome nisam ni oči vadio, nikoga nisam ni klao. Više bih volio da mene nema nego da bilo kad moram bilo koga da ubijem. Njega da ubijem?! To je toliko sumanuto i bizarno da nemam komentar - rekao je Vučić novinarima u Vranju.


Vučić je rekao da se nada da će Orić jednog dana odgovarati za svoje strašne zločine.


- Kao civiliziran čovjek uveren sam da će odgovarati pred sudovima, pred nadležnim organima koji su zaduženi za provođenje prava i pravde. Ali moram da ga razočaram - ne pripadamo istoj feli. Ja za razliku od njega nisam ubica - rekao je Vučić.


On je dodao da Orićeva izjava dovoljno govori jer sa svih strana dolaze optužbe protiv Srbije, prenosi Srna.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI