Novogodišnja pres-konferencija u Sarajevu

Konaković predstavio ministre Naroda i pravde: 'Od danas se spremamo za lokalne izbore'

Front 27.12.18, 17:35h

Konaković predstavio ministre Naroda i pravde: 'Od danas se spremamo za lokalne izbore'
Na pres-konferenciji ministri u Vladi Kantona Sarajevo ukazali su na svoje prioritete u budućem djelovanju

 

Predsjednik stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković danas je na novogodišnjoj pres-konferenciji poručio da najveća žal ostaje što stranka nije uspjela dobiti državnog zastupnika, pored četiri ministra u Skupštini Kantona Sarajevo i dva zastupnika u Federalnom parlamentu.

 

- Opredijelili smo se za koncept oko principa i mjera. Naša obaveza bila je moralna obnova političke scene. Najavljujemo jačanje stranke u svim kantonima i u Republici Srpskoj. Od danas se spremamo za lokalne izbore  - poručio je Konaković.

 

Cijeni da vrijedi politička borba koja je počela osnivanjem stranke u martu ove godine, kada su članovi pokazali građanima da se žele suprotstaviti aktuelnom stanju u zemlji.

 

- Do oktobarskih izbora najkraći period za stranku je da ostvari ovakav rezultat, koji pokazuje da smo druga stranka u kantonu - istakao je Konaković.  

 

Dodao je da do presude CIK-a BiH ne treba raditi na formiranju Doma naroda Parlamenta FBiH.

 

Na pres-konferenciji ministri u Vladi Kantona Sarajevo ukazali su na svoje prioritete u budućem djelovanju.

 

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica ističe "u policiji moramo vratiti struku, a trenutno što možemo uraditi je da postojećem policijskom kadru ponudimo edukacije to jest stručna osposobljavanja".

 

U pogledu visokog obrazovanja ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Zineta Bogunić kao budući izazov vidi što od naredne godine Univerzitet u Sarajevu prelazi na trezorsko poslovanje.

 

Potrebnim smatra da se naprave dobre analize na osnovu kojih jedino može doći do promjena u obrazovanju.

 

Ministar finansija Amel Kovačević kaže da se u Kantonu Sarajevo moraju kreirati olakšanja za poslovne ljude, te poboljšati uvjeti prije svega u turizmu.

 

- U cilju promjene stanja bit će moji prioriteti, koji će se, između ostalog, zasnivati na borbi protiv sistemske korupcije i raspodjeli javnih sredstava  - rekao je ministar privrede Haris Bašić.  

 

(FENA)

BLIN
KOMENTARI