FOTO&VIDEO/ Ko je rukovodio akcijom i tukao staricu

MUP RS obmanjuje javnost: Šta je načelnik Radenko Stakić radio na Trgu Krajine u Banjaluci?

Hronika 27.12.18, 15:21h

MUP RS obmanjuje javnost: Šta je načelnik Radenko Stakić radio na Trgu Krajine u Banjaluci?
Dakle MUP očigledno obmanjuje javnost i ponovo iznosi neistine, jer fotografije i snimci pokazuju da je Radenko Stakić bio na Trgu, a ne u prostorijama PU Banjaluka, kako se lažno tvrdi u saopštenju MUP-a Srpske, piše Nebojša Vukanović

 

Fotografije i snimci policijske akcije, Žute grede Republike Srpske, jasno pokazuju brutalnu primjenu sile nad nedužnim građanima, demantuju MUP i potvrđuju da je načelnik Radenko Stakić bio u akciji na Trgu Krajine u Banjaluci, piše na svom blogu Nebojša Vukanović.

 

radenko-stakic-1

 

- Fotografija sa zaleđenog snimka jasno potvrđuju da je Stakić bio na Trgu i da je rukovodio akcijom, što jasno pokazuje i natpis sa njegovim prezimenom n policijskoj jakni i uniformi. Dakle MUP očigledno obmanjuje javnost i ponovo iznosi neistine, jer fotografije i snimci pokazuju da je Radenko Stakić bio na Trgu, a ne u prostorijama PU Banjaluka, kako se lažno tvrdi u saopštenju MUP-a Srpske.

 

 

Takođe tekst koji su objavile Nezavisne novine 5.6.2013. godine, autora novinara Nikole Morače, govori da je Stakić smijenjen skupa sa inspektorom Goranom Gaukom zbog sumnji da su povezani sa zelenašima koji su uhapšeni tada u velikoj policijskoj akciji „Knez dva“ - piše Vukanović na blogu.

 

radenko-stakic

 

stakic

- Juče sam objavio video snimak na kome se vidi kako policajac udara nogom građane koji su oboreni na asfalt, i tražio od MUP-a i ministra Lukača da kaže o kome se radi, i da ga odmah suspenduje i pokrene disciplinski postupak, jer niko ne smije da tuče građane koji mirno protestuju. Mene ne interesuje da li je to načelnik Stakić, kako sam dobio informacije iz Banjaluke koje dodatno potvrđuju fotografije sa skupa sa jasnim imenom Stakić na uniformi, ili je to uradio neki drugi nasilnik koji je prekoračio ovlaštenja. Niko ne smije da tuče starce, djecu i građane koji devet mjeseci mirno protestuju i traže istinu i pravdu, već svoju snagu trebaju pokazati na kriminalcima, dilerima, razbojnicima i lopovima koji su opljačkali državu i društvo. Očekujem da MUP i Dragan Lukač kažu ko je policajac koji nogom udara građane oborene na zemlju, ako to nije načelnik Stakić koga očito žele da zaštite, i da ga odmah suspenduju i pokrenu disciplinski postupak, jer se preko nasilja neće preći i svako mora biti svjestan da se ne može nekažnjeno iživljavati nad nejači - napisao je na svom blogu Nebojša Vukanović.

 

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL; BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI