I Predsjednica RS se slaže s Dodikom

Cvijanović: Tužilaštvo treba da da odgovore o 'slučaju Dragičević'

Front 27.12.18, 14:44h

Cvijanović: Tužilaštvo treba da da odgovore o 'slučaju Dragičević'
Dodala je da je, i pored prozivanja i uvreda, bila suzdržana u izjavama u vezi s tim slučajem, jer su mogle biti pogrešno protumačene

 

Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je danas da očekuje od nadležnih institucija da rade svoj posao kada je u pitanju slučaj stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića, te da je u interesu svih da se dođe do istine i pravde i da tužilaštvo treba da da potrebne odgovore. 

 

Dodala je da je, i pored prozivanja i uvreda, bila suzdržana u izjavama u vezi s tim slučajem, jer su mogle biti pogrešno protumačene. 

 

Istakla je da ima razumijevanje za roditelje stradalog banjalučkog mladića Davida Dragičevića, kojima ne zamjeri ništa i žali zbog njihovog gubitka. 

 

-Bojim se da postoje mnogi koji sprječavaju da se dođe i do istine i pravde i to koriste za određenu političku manipulaciju i to me brine, kao i vještačka slika koja se pravi – rekla je Cvijanović navodeći da je protiv miješanja političara u bilo koju tragediju, a posebno da je zloupotrebljavaju, što je bilo vidljivo, od opozicije u RS. 

 

Političari, dodala je, ne mogu da utiču na odluke policije i tužilaštva. 

 

Cvijanović dodaje i da uznemirava činjenica da se prave “spinovi” od nekih događaja, te pravi planetarna vijest s negativnim konotacijama. 

 

- To prouzrokuje i negativno izvještavanje o RS, priče o prekomjernoj upotrebi sile, da je Banja Luka u haosu i druge...- dodala je entitetska predsjednica.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI