'hapšenje pokazalo da država služi politici, ne građanima'

'Srce za Davida - Beograd uz Banjaluku': Podrška Davidovim roditeljima stigla iz glavnog grada Srbije...

Hronika 26.12.18, 15:45h

'Srce za Davida - Beograd uz Banjaluku': Podrška Davidovim roditeljima stigla iz glavnog grada Srbije...
Prema njegovim riječima, skup je podrška građanima "cijele regije koja se nekada zvala Jugoslavija a koja se pretvorila u mnogo malih i zarobljenih država"

 

U centru Beograda danas je održan skup podrške roditeljima ubijenog mladića Davida Dragičevića "Srce za Davida - Beograd uz Banjaluku". 

 

Skup na platou ispred Filozofskog fakulteta organizovala je Inicijativa 'Ne davimo Beograd', povodom hapšenja Davidovih roditelja. 

 

Predstavnik Inicijative Dobrica Veselinović rekao je novinarima da je hapšenje pokazalo državu koja služi političkim interesima a ne građanima, prenosi Tanjug. 

 

"Inicijativa želi da kaže da stoji sa građanima Banjaluke i Sarajeva i svima onima čiji su životi i dostojanstvo bili ugroženi. Danas im iz Beograda poručujemo da nisu sami, da njihova borba nije uzaludna i da se njihov krik za slobodom i pravdom daleko čuje", poručio je Veselinović. 

 

Prema njegovim riječima, skup je podrška građanima "cijele regije koja se nekada zvala Jugoslavija a koja se pretvorila u mnogo malih i zarobljenih država". 

 

"Mir i ljudski život su vrhovna vrijednost koju moramo čuvati. Bez obzira ko je čiji sin, svaki život isto vrijedi," rekao je on. 

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI