preporuke za buduće scenarije

Odlučuje se konačna sudbina BH Telecoma i HT Eroneta: Šta će pokazati dubinska analiza dva operatera?

Biznis Klub 24.12.18, 12:00h

Odlučuje se konačna sudbina BH Telecoma i HT Eroneta: Šta će pokazati dubinska analiza dva operatera?
Ovi izvještaji daju Vladi FBiH preporuke za moguće scenarije za budući razvoj telekomunikacijskih operatera. Vlada FBiH u svojstvu donosioca odluke u konačnici bit će isključivo odgovorna za donošenje odluke koju preporuku i put treba slijediti za ova dva operatera

 

 

 

 

U maju 2018. godine Vlada Federacije Bosne i Hercegovine počela je s provođenjem dubinske analize telekomunikacijskih operatera BH Telekoma i HT Eroneta. Na zahtjev Vlade Federacije BiH (FBiH), dubinska analiza je finansirana bespovratnim sredstvima Evropske unije, a sproveo je tim međunarodnih stručnjaka iz konzorcija partnera firme PricewaterhouseCoopers.

 
Firma PricewaterhouseCoopers je završila analizu i dostavila je dva finalna izvještaja imenovanim predstavnicima Vlade FBiH i gore navednim telekomunikacijskim operaterima. Izvještaji obuhvataju komercijalnu, finansijsku i tehničku dubinsku analizu BH Telekoma i HT Eroneta.

 
Ovi izvještaji daju Vladi FBiH preporuke za moguće scenarije za budući razvoj telekomunikacijskih operatera. Vlada FBiH u svojstvu donosioca odluke u konačnici bit će isključivo odgovorna za donošenje odluke koju preporuku i put treba slijediti za ova dva operatera.

 

Delegacija Evropske unije, kao ugovorno tijelo, administrativno je vodila projekat kako bi osigurala pravovremenu dostavu izvještaja, ali zbog povjerljivosti nije dobila izvještaje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI