video/ otkazana press konferencija

Skandal pred Novu godinu, Sexon podržao Komšića: Hoće li biti otkazan koncert 'Pušenja' u Mostaru?!

Hronika 21.12.18, 15:35h

Skandal pred Novu godinu, Sexon podržao Komšića: Hoće li biti otkazan koncert 'Pušenja' u Mostaru?!
“Ja nisam Hrvat profila hrvatstva kakav Dragan Čović smatra hrvatstvom”, kazao je, između ostalog, u tom intervjuu popularni Sula, u razgovoru sa sarajevskim novinarom Adijem Sarajlićem

 

Press-konferencija na kojoj je trebao biti najavljen muzički program za doček Nove godine u Mostaru, ipak neće biti održana, potvrđeno je portalu StarMo iz više izvora.

 

Press-konferencija je trebala biti održana u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 12 sati, a novinarima su se trebali obratiti neki od brojnih učesnika novogodišnjeg programa u centru Mostara.

 

Organizatori dočeka Nove godine u Mostaru, Grad Mostar, te inicijativa poznatija kao Tim Mostar 2024, još uvijek nisu javno objavili otkazivanje press-konferencije niti razloge za taj vrlo neuobičajen potez. Iz dobro obaviještenih izvora, portal StarMo saznaje da bi se press-konferencija navodno trebala održati “nekad iza Božića”.

 

U cijeloj priči je najzanimljivije što je do otkazivanja press-konferencije, slučajno ili ne, došlo nakon medijskog istupa frontmena regionalno popularne grupe Zabranjeno pušenje, Davora Sučića (alias Sejo Sexon). Sučić je u video-intervjuu za sarajevsko Oslobođenje, ustvrdio kako bi i on glasao za lidera DF-a Željka Komšića, te da ga predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović ne bi nikada primio u svom uredu u zgradi Predsjedništva BiH.

 

“Ja nisam Hrvat profila hrvatstva kakav Dragan Čović smatra hrvatstvom”, kazao je, između ostalog, u tom intervjuu popularni Sula, u razgovoru sa sarajevskim novinarom Adijem Sarajlićem.

 

StarMo saznaje kako je upravo ova izjava Davora Sučića “loše zazvonila” u ušima nekih članova tima Mostar 2024, pa je svima iznenada putem društvenih mreža i SMS-poruka poslana poruka da se press-konferencija otkazuje, kako saznajemo, bez navođenja bilo kakvih razloga otkazivanja.

 

Ukoliko se ovo pokaže istinitim, a naši izvori tvrde da je to jedini razlog otkazivanja press-konferencije, onda će biti jasno da se i u sferu kulture i zabave, koja se predstavlja kao veliki zajednički projekat u Mostaru, debelo uvukla politika. Uostalom, zašto Davor Sučić ne bi imao pravo na svoje privatno mišljenje o svim temama, pa i onim političkim, čak i ukoliko se to mišljenje ne slaže sa proklamovanim stranačkim strategijama neke od vladajućih stranaka?

 

Treba li to biti razlog da se naprasno otkazuje press-konferencija, kao u nekadašnja vremena, kada se iz Komiteta ukazivalo na “ideološka skretanja” i različite političke “devijacije”, a sve pod firmom “jedinstva” političkog mišljenja?

 

Kako sada stvari stoje, i sam koncert Zabranjenog pušenja za Novu godinu mogao bi se dovesti pod znak pitanja, tvrde naši izvori. U tom slučaju, organizatori bi se mogli naći u vrlo nezgodnoj situaciji, obzirom da su ugovori za nastup već potpisani, a koncert u Mostaru uredno najavljen na nekim od najjačih regionalnih internet portala!

 

Cijeli razgovor sa Sejom Sexonom pogledajte u priloženom videu...

 

 

(Starmo.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI