'Taktičko partnerstvo' s Čovićem

Ljubićev hvalospjev: Dodik je vješti pragmatik, vrlo inteligentan i njegov nacionalizam je izraz političkog oportunizma

Front 20.12.18, 18:42h

Ljubićev hvalospjev: Dodik je vješti pragmatik, vrlo inteligentan i njegov nacionalizam je izraz političkog oportunizma
Komentarišući Dodika, Ljubić se prisjetio političkih odnosa iz 2010. godine i jednog Dodikovog poteza

 

Predsjednik Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine Božo Ljubić kazao je danas za N1 da je Milorad Dodik vješti pragmatik i inteligentan političar. On je odnos predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera HDZ-a Dragana Čovića ocijenio ''taktičkim partnerstvom''.


''Mislim da je vješti pragmatik, da je vrlo inteligentan i da je njegov navodni nacionalizam više izraz jednog političkog oportunizma nego njegovog osobnog stajališta, ali to je politka'', ocijenio je Ljubić.


Komentarišući Dodika, Ljubić se prisjetio političkih odnosa iz 2010. godine i jednog Dodikovog poteza.


''Dodik je 2010. godine kada je formirana vlada plaftorme za promjene, tada je bošnjačka većina u Federaciji koja je stvorila tu vladu, nudila Republici Srpskoj da samo dvije većine iz dva entiteta formiraju Vijeće ministra. Tada Dodik to nije dopustio. Nije to Dodik napravio iz ljubavi prema Hrvatima niti iz ljubavi prema meni pogotovo nego je procijenio da to nije interes ni srpskog naroda kojeg je predstavljao'', rekao je Ljubić ocijenivši odnos Dragana Čovića i Milorada Dodika - taktičkim partnerstvom.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI