paranoja i šok

Žarko Laušević pod jastukom je našao KRVAV papirić na kojem je pisalo HIV+!

Nedjeljni magazin 20.12.18, 11:44h

Žarko Laušević pod jastukom je našao KRVAV papirić na kojem je pisalo HIV+!
Rezultat je čekao nedjelju dana

 

Legendarni glumac Žarko Laušević u svojoj novoj knjizi "Sve prođe, pa i doživotna" otkrio je da je tokom boravka u zatvoru mislio da ima HIV - piše Kurir

 

Proslavljeni umjetnik, koji je u Zabeli proveo 30 mjeseci, bio je ubijeđen da su ga drugi zatvorenici tokom noći namjerno zarazili ovim virusom.

 

"Pod jastukom u svom krevetu pronašao sam užasnu poruku. Krvav papirić na kom je rimskim brojevima ispisano XIV +. U tom trenutku su dvojica narkomana u sobi bili ne samo HIV pozitivni već su na naše oči i umirali od side! Dakle, zavisili smo svake noći od dobrih ili loših snova ili voje ove dvojice poznatih očajnika i koliko još nepoznatih. Dovoljno je bilo u prolazu ili u snu biti okrznut običnom šivaćom iglom inficiranom njihovom krvlju", napisao je Lauš u knjizi, a potom dodao da je njegova paranoja počela kada se jednog jutra u zatvorskoj sobi probudio sa ogrebotinom na grudima i novom porukom: "Glumac, popio si sidu."

 

Iskoristio je priliku kada su ga odveli u kardiovaskularnu bolnicu "Dedinje" zbog holtera, da se testira na HIV. Tamo se povjerio jednoj prijateljici anesteziologu kako sumnja da je zaražen, zatražio je da ga testira i kaže mu istinu, kakva godi bila. Obećao je da se neće ubiti ako je zaražen.

 

Rezultat je čekao nedjelju dana.

 

"Kretenu, sve je negativno, usrala sam se bila", šapuće mi Ljilja, a ja bih to vrisnuo da čitav svijet čuje! Idemo u našu prijelepu Zabelu! - opisao je Žarko trenutak kada je saznao da nije zaražen.

 

Laušević je otkrio šta bi uradio da se ispostavilo da je HIV pozitivan.

 

"Na povratku u zatvor savladao bih komandira i iste večeri bih otišao do jednog manastira u Vojvodini. Poslije toga bih htio u Rusiju, da se zamonašim. Koji bih drugi izbor imao? Da se odmah ubijem ili da još par godina umirem u zatvoru", napisao je glumac u svom trećem romanu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI