Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu

Almir Ejubović kriv za smrt tri djevojke iz Hadžića: Evo koliko je godina zatvora dobio

Hronika 20.12.18, 11:21h

Almir Ejubović kriv za smrt tri djevojke iz Hadžića: Evo koliko je godina zatvora dobio
On je 29. juna, upravljajući BMW-om, izazvao nesreću na autoputu A-1 i tom prilikom su smrtno stradale Ajla Ibrica, Nađa Neradin i Lejla Oruč

 

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Husein Delalić, danas je Almira Ejubovića osudilo na 15 godina i 10 mjeseci zatvora zbog teške nesreće u kojoj su poginule tri djevojke- piše Avaz.

 

Almir Ejubović je 29. juna, upravljajući BMW-om, izazvao nesreću na autoputu A-1 u kojoj su poginule Ajla Ibrica, Nađa Neradin i Lejla Oruč.


 
Optužen je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnom posljedicom. On se tereti da se, upravljajući svojim neregistriranim vozilom BMW X5 bez vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama, kretao iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji brzinom od oko 166 kilometara na sat.

 

Tom prilikom došlo je do destabilizacije vozila i gubitka kontrole nad vozilom i naleta lijevom bočnom stranom vozila na saobraćajni znak koji označava razdvajanje kolovoza, potom na zaštitnu metalnu ogradu u dužini od oko 15 metara, a potom i udara lijevom bočnom stranom vozila na metalni stub.

 

U njegovom vozilu poginule su Lejla Oruč, Nađa Neradin i Ajla Ibrica, dok se teško povrijeđena Ajla Oruč 13. jula probudila iz kome.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI