Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, o planovima šestorke

Ne bih o kadrovskim rješenjima, molim građane za strpljenje 100 dana - pokazat ćemo da postoji drugi način!

Front 17.12.18, 10:24h

Ne bih o kadrovskim rješenjima, molim građane za strpljenje 100 dana - pokazat ćemo da postoji drugi način!
Vrlo je važno da Kanton Sarajevo pokuša probiti granice i da pokaže kako se ponaša glavni grad. Velika je odgovornost pred nama. Spremni smo da radimo puno i da zaista najsikrenije, pokušamo napraviti nešto novo, rekao je Kojović

 

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović kazao je za N1 da je Kanton Sarajevo dobio ''historijsku šansu'' da građanima pokaže da postoji ''drugi način''.

 

On je govorio o formiranju Vlade Kantona Sarajevo zamolivši građane za strpljenje. Ocijenio je da je bilo komplikovano usaglasiti stavove šest stranaka.

 

''Ovdje se prvi put u Bosni i Hercegovini šest stranaka dogovaralo o jednom detaljnom, akcionom planu šta da se radi u četiri godine. Mislim da je to nova i revolucionarna stvar u Bosni i Hercegovini'', rekao je Kojović na početku razgovoa.

 

Sudije će, dodao je, biti građani Sarajeva.

 

''Očekivao sam da će vlast formirati manji broj stranaka, ali mislim da nismo mogli propustiti jednu historijsku šansu, da pokažemo građanima da postoji drugi način. Sve je to jako komplikovano, ali uspjeli smo. Naše sudije bit će građani Kantona Sarajevo. Želim da oni osjete vrlo brzo. Zamolio bih za strpljenje od stotinu dana'', poručio je lider Naše stranke.

 

Nije želio komentarisati kadrovska rješenja drugih stranaka u Vladi KS.

 

''Ne bih ulazio u komentarisanje kadrovskih rješenja drugih političkih stranaka. Važno je da Vlada bude jedan tim, da puno radi i radi pošteno. Što se tiče intelektualnih kapaciteta, mi i izvan ovih ljudi imamo kapacitete da donesemo odluke. Najvažnije je da ova Vlada bude čvrsta i izdrži napade opozicije koji će biti brutalni'', dodao je gost Novog dana.

 

Kojović je naglasio da je pred koalicionim partnerima velika odgovornost.

 

''Vjerujem da, ako uspijemo, da će Sarajevo postati model, primjer, možda i za neke druge dijelove zemlje. Vrlo je važno da Kanton Sarajevo pokuša probiti granice i da pokaže kako se ponaša glavni grad. Velika je odgovornost pred nama. Spremni smo da radimo puno i da zaista najsikrenije, pokušamo napraviti nešto novo'', rekao je on.


(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

BLIN
KOMENTARI