Ko može do Trebevića i nazad za tri marke

U jeku smoga, Skaka časti: Prepolovila se cijena Žičare, ali to ne važi za sve građane...

Hronika 17.12.18, 09:53h

U jeku smoga, Skaka časti: Prepolovila se cijena Žičare, ali to ne važi za sve građane...
Svi smo svjesni informacija o zagađenosti zraka, te mjera koje se najavljuju i poduzimaju u tom smislu. Ovom odlukom, Grad Sarajevo u takvim okolnostima želi Žičaru učiniti još pristupačnijom, rekao je gradonačelnik Skaka

 

Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. poklanjaju svim učenicima, studentima, penzionerima i osobama starijim od 65 godina iz BiH upola jeftinije karte za Trebevićku žičaru! Od 15. decembra, pa sve do prvog marta naredne godine, ove kategorije stanovništva će moći kupiti povratnu kartu za Žičaru po cijeni od samo tri marke. 


Odluka je donesena kako bi se građanima omogućilo da u vrijeme zimskih uvjeta i praznične atmosfere mogu po promotivnim cijenama uživati u vožnji i ljepotama Trebevića. 

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozdravio je ovaj potez uprave JP Sarajevo d.o.o. ističući da je ovo popularna mjera koja će olakšati brojnim Sarajlijama odmor i uživanje na čistom planinskom zraku. 

 

“Svi smo svjesni informacija o zagađenosti zraka, te mjera koje se najavljuju i poduzimaju u tom smislu. Ovom odlukom, Grad Sarajevo u takvim okolnostima želi Žičaru učiniti još pristupačnijom. Oživljavanje Trebevića je naš veliki projekt i uvjereni smo da ako još uvijek ima onih koji se nisu barem jednom provozali Žičarom, nakon ove odluke ih više neće biti”, rekao je gradonačelnik Skaka. 

 

Esad Tanović, direktor JP Sarajevo d.o.o., koje upravlja Sarajevskom žičarom, navodi da je odluka donesena povodom predstojećih praznika „kao poklon svim našim učenicima, studentima, penzionerima i osobama starijim od  65 godina“. 

 

“Od 15.12. će biti omogućena vožnja Žičarom po promotivnim cijenama, sniženim za 50%. Tako će cijena povratne karte za vožnju Žičarom za pomenute kategorije iznositi tri KM. Promotivna cijena karata će biti na snazi u periodu od 15.12.2018. do 1.3.2019. godine. JP Sarajevo će nastaviti svakodnevno raditi na poboljšanju ponude i kvalitete usluge na Sarajevskoj žičari”, rekao je Tanović. 

 

Popust se, kako je istaknuo, ostvaruje uz predočenje odgovarajućeg dokumenta izdatog u Bosni i Hercegovini.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI