Potraga za izgubljenim migrantima počela u subotu

Uspješno evakuisano osam osoba sa Plješevice, dvije nisu željele ići - čekaju policiju

Hronika 17.12.18, 09:06h

Uspješno evakuisano osam osoba sa Plješevice, dvije nisu željele ići - čekaju policiju
Zajedno sa FUCZ i radnicima Crvenog krsta krenula je i mehanizacija gradskog komunalnog preduzeća iz Bihaća koja je probijala i čistila put od snijega prema lokaciji na kojoj su se nalazi migranti i pripadnici GSS-a kako bi ih što prije prevezli do Bihaća

 

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) sa dva vozila noćas su transportovali osam osoba sa lokacije Pršine uvale ispod Plješevice, i to četiri migranta i četiri pripadnika Gorske službe spašavanja FBiH - stanice Bihać koji su ih nakon cjelodnevne potrage pronašli na planini Plješevici kod Bihaća i ostali s njima u šumskoj kući do dolaska vozila FUCZ-a.  

 

Dvije osobe nisu željele da budu evakuisane te su ostale u šumskoj kućici do dolaska policije, saopćeno je iz FUCZ-a. 

 

Zajedno sa FUCZ i radnicima Crvenog krsta krenula je i mehanizacija gradskog komunalnog preduzeća iz Bihaća koja je probijala i čistila put od snijega prema lokaciji na kojoj su se nalazi migranti i pripadnici GSS-a kako bi ih što prije prevezli do Bihaća. 

 

Uspješno su i za kratko vrijeme transportovani u Bihać i predati radnicima Doma zdravlja koji su im pružili potrebnu medicinsku pomoć, jer su dva migranta bila sa promrzlinama opasnim po život, a druga dva pothlađena ali ne i životno ugrožena. 

 

Gorska služba spašavanja iz Bihaća od subote je u potrazi za migrantima na planini Plješevici, nakon što su dobili poziv od Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) da se grupa migranata nalazi negdje u planini. Prije ove grupe pripadnici Gorske službe spašavanja jučer su pronašli još 20 migranata i vratili ih u Bihać.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI