Danas oproštaj od Ahmira, Neile i Ajlana

Ukopan Admir Sović, hodža na dženazi zamolio prisutne da halale i da se suzdrže od suvišnih komentara

Hronika 16.12.18, 12:32h

Ukopan Admir Sović, hodža na dženazi zamolio prisutne da halale i da se suzdrže od suvišnih komentara
Pojavile su se neprovjerene informacije da se na ovaj čin odlučio još u utorak navečer, jer od tada niko nije vidio ni njega ni djecu

 

 

Dva dana nakon stravičnog zločina u cazinskom naselju Ostrožac, ukopan je 37-godišnji Cazinjanin Admir Sović, koji je ubio svoje troje maloljetne djece, a potom vješanjem presudio i sebi. Na dženazi su bili njegovi najbliži članovi porodice, među njima i dvije sestre, brat i majka Rahmane, kojoj je ovo bio treći ukop vlastitog djeteta.  

 

Hodža je na dženazi zamolio prisutne da se suzdrže od suvišnih komentara te da halale.

 

Bila hospitalizirana

 

Monstruozan čin Admira Sovića šokirao je cijelu BiH. O motivima se još nagađa, a nema ni zvanične potvrde kad je ubica počinio zločin. Pojavile su se neprovjerene informacije da se na ovaj čin odlučio još u utorak navečer, jer od tada niko nije vidio ni njega ni djecu.

 

admir-sovic

Admir Sović: Zaklao djecu, pa se objesio


S druge strane, majka ubijene djece Leila doživjela je potpuni slom u trenutku kad se prije dva dana našla pred kućom u kojoj su joj ležala ubijena djeca. Nekolicina mještana, koji su se našli pred dvorištem porodične kuće Sovića, svjedočila je kricima majke.

 

- Majka je stalno tražila djecu. Govorila je: “Povedite mi djecu” – kaže za “Avaz” izvor iz bolnice, gdje je majka bila hospitalizirana.

 

Leilina familija tvrdi da se ona trudila da prehrani djecu, da je radila što je stigla da im omogući bolji život. Zaposlila se nedavno kao zaštitar. Admir, kažu, nije odobravao da ona radi, a prošlog vikenda je bio i kod njene kuće u Cazinu, gdje je razgovarao s njenim ocem. U njihovom domu još odjekuju imena Ahmira, Neile i Ajlana koje doziva majka Leila, koja je narušenog psihičkog zdravlja.

 

Leilin zahtjev

 

Danas je dženaza ubijenoj djeci, sedmogodišnjem Ahmiru, petogodišnjoj Neili i dvogodišnjem Ajlanu. Na Leilin zahtjev, djeca će biti ukopana u majčinom rodnom mjestu. Dženaza i ukop će biti poslije podne-namaza ispred džamije Brezova Kosa u Cazinu. Unsko-sanski kanton i grad Bihać proglasili su danas Dan žalosti.

 

Vlasnik će srušiti kuću  

 

Vlasnik kuće u kojoj su ubijena djeca, kako piše hrvatski “Jutarnji list”, dovest će bagere i sravniti je sa zemljom.  

 

- Vlasnik skromne prizemnice, koju je unajmila porodica Sović, mislio je da je obnovi, ali više ne želi ni odškrinuti njena ulazna vrata - piše “Jutarnji”.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN

BLIN
KOMENTARI