SDP BiH nakon kritika na račun buduće Vlade KS

Danima se navodi kako je bitno da dođu mladi, neokaljani, stručni ljudi... E, kad smo ponudili takve, onda ih popljuju!

Front 15.12.18, 18:46h

Danima se navodi kako je bitno da dođu mladi, neokaljani, stručni ljudi... E, kad smo ponudili takve, onda ih popljuju!
Imena kandidata su, podvlače, prošla kompletnu partijsku proceduru i dobila podršku od Kantonalne organizacije SDP Sarajevo do Predsjedništva SDP BiH. Uvjereni su da će biti ministri za ponos i SDP-u, koalicionim partnerima i premijeru Forti

 

Socijaldemokratska partija BiH izražava uvjerenje da će nova Vlada Kantona Sarajevo provesti program i više od 300 konkretnih mjera koje su, kako navode, dogovorene prije nego su uopšte počeli razgovari o kadrovskim rješenjima.

 

- Kao dio te Vlade, za koju smo uvjereni da će biti najuspješnija u Kantonu Sarajevo, svoj doprinos će dati i ministri iz reda SDP BiH, koji su prije nego su došli u priliku bilo šta uraditi izloženi kritikama. To će i njih i nas samo ojačati. Ovakav pritisak mora ih još više motivirati da budu među najboljim ministrima u Vladi na planu provođenja utvrđenog programa iz njihove nadležnosti - saopćeno je iz SDP-a BiH povodom, kako kažu, javnog linča kojem su izloženi kandidati te stranke za ministre u budućoj Vladi KS.

 

Poručuju da će sud o njihovom, kao i radu kompletne Vlade, dati građani Kantona Sarajevo, a uvjereni su kako će oni potpuno opravdati ukazano povjerenje.

 

-Ne dodvoravamo se nikome, ali danima se navodi kako je bitno da dođu mladi, neokaljani, pošteni, stručni ljudi, spremni da se bez predrasuda predano i odgovorno, zajedno sa svojim suradnicima, uhvate u koštac sa problemima i izazovima koji ih čekaju. E, kad smo ponudili takve, onda ih popljuju samo zato što su iz SDP-a - ustvrdili su iz ove stranke.

 

Ističu da su spremni i otvoreni za kritike, posebno konstruktivne te da su odlučili mladim i dokazanim ljudima i članovima SDP-a dati šansu da pokažu šta znaju. Imena kandidata su, podvlače, prošla kompletnu partijsku proceduru i dobila podršku od Kantonalne organizacije SDP Sarajevo do Predsjedništva SDP BiH. Uvjereni su da će biti ministri za ponos i SDP-u, koalicionim partnerima i premijeru Forti.

 

U SDP-u smatraju da za prvu ocjenu rada Vlade, pa i SDP-ovih ministara, treba sačekati prvih sto dana rada, a jedino mjerilo njihove uspješnosti je mišljenje građana, a ne bilo koga u rukovodstvu partije. Izražavaju uvjerenje da su njihovi kandidati svjesni odgovornosti, da mogu odgovoriti izazovima koji ih očekuju u nadolazećem periodu, te da će oni na najbolji način provoditi mjere koje su usvojene zajedno s njihovim koalicionim partnerima.

 

SDP naglašava da im je cilj provođenje reformi i za taj cilj će svi raditi te pozivaju javnost da novoj Vladi da priliku da pokažu šta i koliko mogu učiniti.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI