Istražitelji šokirani jezivim porukama Admira Sovića

'Djeca su zbrinuta, nisu gladna otišla na ahiret': Monstrum iz Bihaća oproštajno pismo ostavio ispod bombe

Hronika 15.12.18, 17:36h

'Djeca su zbrinuta, nisu gladna otišla na ahiret': Monstrum iz Bihaća oproštajno pismo ostavio ispod bombe
Papir je bio krvav, kao i zidovi sobe u kojoj su djeca spavala

 

Admir Sović iz Bihaća prekjučer je ubio svoje troje djece, a potom se objesio. Ova tragedija zavila je u crno Bihać, u kojem su se i jučer prepričavali detalji svirepog zločina. U ulici Muje Hrnjice u naselju Mali Lug, na broju dva, kuća od cigle. Ispred kuće dječiji veš. I naslonjen dječiji bicikl na zid.

 

Krvavi nož

 

„Dnevni avaz“ od policijskih je inspektora dobio na uvid informacije o pozadini ovog neviđenog zločina, odnosno motivima te načinu na koji je Admir ubio svoju djecu. Zločin je prijavio Admirov najbolji drug Asim Dulić. Na teren su izašli policijski službenici, a s njima i stručnjak za eksploziv.

 

- Ostavio je bombu kašikaru, na kojoj je osigurač bio skoro izvučen. Indikativno je da je bombu stavio na komad papira na kojem je napisao poruku za svoju suprugu Leilu – otkriva Avazov sagovornik iz policije.

 

admir-sovic-kuca-masakr

Ispred kuće u kojoj se dogodio zločin dječiji bicikl naslonjen na zid / Foto: Dnevni avaz

 

Istražitelji su bili šokirani porukama koje su pronašli.

 

- Napisao je, a što smo pronašli na licu mjesta: „Ne sekiraj se, djeca su zbrinuta. Nisu gladna otišla na ahiret. Da sam našao i tebe, i tebe bih ubio. Izgubila si ono najdraže. Ali, uzeo sam ti ono najdraže, djecu vodim sa sobom, a tebe, k...., nikada niko više neće zovnuti „mama“ – napisao je Admir nakon što je ubio djecu.

 

Papir je bio krvav, kao i zidovi sobe u kojoj su djeca spavala.

 

- Zidovi su krvavi, jer je djecu zaklao kuhinjskim nožem. Pronašli smo i krvavi nož. U tom oproštajnom pismu vidi se da se on sveti svojoj supruzi. Na kraju joj je napisao, ali to je već nečitko, da proda motor i nekome vrati dug. Dvoje mlađe djece spavalo je jedno pored drugog, dok je najstarije dijete bilo na drugom kauču - otkriva Avazov izvor.

 

Poznat policiji

 

Također, Admir Sović odranije je poznat policiji.

 

- Poznat nam je kao izvršilac teških krađa. Također, prijavljen je za nasilje u porodici 2016. godine, ali ne prema djeci, nego prema supruzi. Nikad nismo imali prijave njegovog asocijalnog ponašanja u porodici. Centar za socijalni rad, s kojim imamo odličnu saradnju, nije imao prijave vezane uz njega osim te 2016. godine. I komšije, od kojih smo uzimali izjave, kažu da je bio susretljiv i da je bio voljan pomoći – kaže „Avazov“ izvor iz MUP-a USK.

 

Admirov brat ubio se prije dvije godine.

 

Majka završila na Psihijatriji  

 

Leila Sović, majka troje ubijene djece, hospitalizirana je u Kantonalnoj bolnici ''Dr. Irfan Ljubijankić'' u Bihaću.

 

Prema saznanjima "Avaza", ona je dovezena preksinoć u bolnicu u stanju velikog šoka, duboke boli, nevjerice. Ljekari su jedva uspjeli ostvariti kontakt s njom.

 

- Prenoćila je na Odjelu psihijatrije, gdje je zbog stanja u kojem se nalazi dobila terapiju. Danas (jučer, op. a.) po nju je došla rodbina i odvela je kući. Zbog svega što se desilo, njenog stanja, mora stalno biti pod nadzorom rodbine ili ljekara kako se njena zdravstvena situacija ne bi zakomplicirala - kazali su iz Kantonalne bolnice.

 

Majka zahtijevala da dženaza ocu i djeci ne bude isti dan

 

Majka ubijene djece zahtijevala je da dženaza ocu i djeci ne bude isti dan. Tako će Admir Sović biti ukopan danas na Ostrošcu, a djeca sutra u mjestu Brezova Kosa kod Cazina.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI