VIDEO/ Na A1 sudar grtalice i kamiona

Horor vožnja autoputem Zenica-Sarajevo, i policija morala pješke do mjesta nesreće: '20 vozila snijeg čisti 24 sata'

Hronika 15.12.18, 17:02h

Horor vožnja autoputem Zenica-Sarajevo, i policija morala pješke do mjesta nesreće: '20 vozila snijeg čisti 24 sata'
Pet minuta nakon prolaska naših vozila cesta bude bijela. Nemoguće je utjecati na padavine. Snijeg pada, na terenu smo, radimo, održavamo, kazao je Amel Kulović

 

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A-1 Papratnica-Visoko trenutno je obustavljen saobraćaj. Kako je za N1 potvrđeno iz Operativnog centra MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, došlo je do sudara grtalice i kamiona.

 

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su naveli da je izuzetno loše održavanje autoputa nakon što je napadao snijeg da su čak pripadnici MUP-a ZDK koji su krenuli na uviđaj morali parkirati automobil pored puta te pješke krenuti prema sudarenim vozilima.

 

 

Amel Kulović, rukovodilac održavanja autoceste u firmi Sarajevoputevi za N1 je kazao da ukupno 20 vozila radi na održavanju autoputa, ali im posao otežavaju vremenski uslovi.

 

"Održavanje držimo korektno, radimo 24 sata na autoputu, radi 20 vozila na čišćenju, naplatna mjesta, petlje i sve ostalo. Radi se o intenzitetu padavina. Pet minuta nakon prolaska naših vozila cesta bude bijela. Nemoguće je utjecati na padavine. Snijeg pada, na terenu smo, radimo, održavamo", kazao je.

 

On je kazao da su u protekla 24 sata bile i dvije nesreće u koje su bila involvirana vozila Sarajevoputeva, konkretno - grtalice.

 

"Naše vozilo je radilo na čišćenju trake. Kamion pokušao da pretekne grtalicu, zakačio je i oštetio naše vozilo. Privremeno su udaljeni sa lica mjesta zbog popravke, u voznom su stanju, vraćene su nakon pola sata na cestu", ispričao je za N1 Kulović.

 

Pojasnio je da nesreću nije skrivilo vozilo preduzeća Sarajevoputevi.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI