Kriminalistička obrada u toku

U Zvorniku zbog terorizma uhapšen 48-godišnjak, sumnja se da je obučavao grupe

Hronika 15.12.18, 10:28h

U Zvorniku zbog terorizma uhapšen 48-godišnjak, sumnja se da je obučavao grupe
Tokom pretresa kuće, pomoćnih objekata i putničkog automobila koje koristi osumnjičeni, pronašli su i privremeno oduzeli određenu količinu mobilnih telefona, SIM kartica, računara i dokumentacije koja se može dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela

 

Policija u Zvorniku, u saradnji s policijskim službenicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske je, na području Zvornika, uhapsila osobu inicijala A.M. (1970.) iz Zvornika, zbog sumnje da je počinila krivično djelo formiranje i obučavanje grupa radi pridruživanja stranim terorističkim organizacijama. 

 

Tokom pretresa kuće, pomoćnih objekata i putničkog automobila koje koristi osumnjičeni, pronašli su i privremeno oduzeli određenu količinu mobilnih telefona, SIM kartica, računara i dokumentacije koja se može dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela, saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik. 

 

U toku je kriminalistička obrada nad navedenom osobom, a sve dalje aktivnosti sprovodit će se pod nadzorom Tužilaštva RS-a.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI