Foto / Mandati na četiri godine

Konaković i Forto predstavili kandidate za ministre

Front 14.12.18, 19:36h

Konaković i Forto predstavili kandidate za ministre
Uz to, Konaković je najavio da će 19. decembra Vlada razmatrati Nacrt budžeta KS za narednu godinu, dok će 26. decembra biti konstituirajuća sjednica

 

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i  mandatar za sastav nove Vlade KS Edin Forto potvrdili su na večerašnjoj pres-konferenciji ko će u naredne četiri godine obnašati ministarske funkcije u Kantonu Sarajevo. 

 

Uz to, Konaković je najavio da će  19. decembra Vlada razmatrati Nacrt budžeta KS za narednu godinu, dok će 26. decembra biti konstituirajuća sjednica. 

 

- Nadam se da ćemo s manjim zakašnjenjem usvojiti novi budžet u januaru – dodao je Konaković. 

 

forto-konakovic-ministri-1

 

Mandatar  Forto iz Naše stranke ocjenio je da će "ovo ubjedljivo biti najbolja Vlada koju će Kanton Sarajevo imati". 

 

Kandidati Naše stranke su i Srđan Mandić, za ministra komunalne privrede i infrastrukture, te Lejla Brčić, za ministricu pravde i uprave. 

 

Socijaldemokratska partija BiH dobila je tri resora, te je za ministra saobraćaja predložila Adnana Štetu. Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša bi prema prijedlogu SDP-a trebao voditi Damir Filipović, a Malik Garibija bit će na čelu Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice. 

 

forto-konakovic-ministri-2

 

Savez za bolju budućnost BiH predložio je za novog ministra za boračka pitanja Ismira Jusku, a Mirvad Kurić će ostati na funkciji ministra kulture i sporta. 

 

-  Za ministricu obrazovanja, nauke i sporta stranka Narod i pravda predložila je Zinetu Bogunić, za ministra privrede Harisa Bašića, te Admira Katicu za ministra unutrašnjih poslova. Finansijski sektor s ponosom će predstavljati magistar upravljanja kvalitetom u obrazovanju Amel Kovačević - dodao je Forto, navodeći da će Amela Sofić iz Demokratske fronte biti nova ministrica zdravstva. 

 

(FENA/dg)    

BLIN
KOMENTARI