VIDEO/ Klizav kolovoz otežava saobraćaj

Snijeg izazvao haos, od sinoć u Sarajevu više od deset nesreća: Pogledajte kako vozač mercedesa ruši semafor

Hronika 14.12.18, 09:48h

Snijeg izazvao haos, od sinoć u Sarajevu više od deset nesreća: Pogledajte kako vozač mercedesa ruši semafor
Iz BIHAMK-a obavještavaju i upozoravaju da se u većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje otežano i usporeno zbog ugaženog snijega, a na dionicama u južnim krajevima kolnici su mokri i skliski

 

Snijeg koji u Sarajevu od sinoć pada, stvorio je klizav kolovoz, zbog čega je, kako su za Oslobođenje kazali u MUP-u KS-a došlo do više od deset saobraćajnih nesreća.

 

- U pitanju su manje saobraćajne nesreće u kojima na sreću nije bilo povrijeđenih, kazao je za Oslobođenje dežurni operativni MUP-a KS-a, dodavši da je prijavljena i jedna nesreća kod Rimskog mosta na Ilidži, gdje je na automobilu pričinjena veća materijalna šeteta.

 

Također, sinoć je kod Latinske ćuprije vozač mercedesa proklizao i srušio semafor. Na sreću nije povrijeđen.

 

 

Iz BIHAMK-a obavještavaju i upozoravaju da se u većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje otežano i usporeno zbog ugaženog snijega, a na dionicama u južnim krajevima kolnici su mokri i skliski.

 

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda su saopćili da se danas očekuje oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni, a ponegdje i s kišom koja se može i lediti u dodiru s tlom, te kišom u Hercegovini. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa snijegom. Najviša dnevna temperatura oko nula stepeni.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI