Osumnjičen za koruptivna djela

SIPA u Sarajevu uhapsila pukovnika Oružanih snaga BiH, otkriven njegov identitet

Hronika 11.12.18, 10:47h

SIPA u Sarajevu uhapsila pukovnika Oružanih snaga BiH, otkriven njegov identitet
On se tereti da je, u svojstvu aktivnog pripadnika OS BiH u činu pukovnika, zlouporabio svoj službeni položaj i ovlaštenja, te od osoba koje se bave poljoprivredom, nezakonito tražio i dobio novac, kako bi omogućio navedenim osobama, da za svoje aktivnosti, koriste zemljište koje je u nadležnosti Oružanih snaga BiH

 

Po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, na području Sarajeva, lišili su slobode Mićivoda Ramiza (1969.) aktivnu djelatnu vojnu osobu OS BiH u činu pukovnika. 
 
 
Osumnjičeni je lišen slobode u okviru predmeta na kojem rade Tužiteljstvo BiH i SIPA a odnosi se na kazneno djelo zlouporabe položaja ili ovlasti iz članka 220. KZ BiH.
 
 
On se tereti da je, u svojstvu aktivnog pripadnika OS BiH u činu pukovnika, zlouporabio svoj službeni položaj i ovlaštenja, te od osoba koje se bave poljoprivredom, nezakonito tražio i dobio novac, kako bi omogućio navedenim osobama, da za svoje aktivnosti, koriste zemljište koje je u nadležnosti Oružanih snaga BiH.
 
 
Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni, u dva navrata, dolazeći sa svojim vozilom, izvan službenih objekata i prostorija, od navedenih osoba tražio i primio novac, kako bi iskoristio svoj položaj i pogodovao im u korištenju navedenog vojnog zemljišta. 
 
 
U predmetu je ostvarena suradnja sa bataljunom Vojne policije OS BiH, a o provedenoj aktivnosti informirano je Ministarstvo obrane BiH.
 
 
Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.
 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI