Erdoganov šef Odjela za komunikacije tvrdi

Altun: Konzul Saudijske Arabije saučesnik je u ubistvu Khashoggija

Hronika 10.12.18, 19:28h

Altun: Konzul Saudijske Arabije saučesnik je u ubistvu Khashoggija
Zahtjev Turske za izručenjem je Saudijskoj Arabiji dao priliku da svijetu pokaže 'da su spremni razriješiti ubistvo Khashoggija sa svim njegovim detaljima

 

Odgovor ministra vanjskih poslova Saudijske Arabije Adela al-Jubeira na naš zahtjev za izručenje ubica novinara Jamala Khashoggija Turskoj izazvao je razočarenje, ocijenio je šef Ureda za komunikacije Predsjedništva Republike Turske Fahrettin Altun

 

- Odgovor ministra vanjskih poslova Saudijske Arabije Adela al-Jubeira na naš zahtjev za izručenje ubica novinara Jamala Kashoggija Turskoj izazvao je razočarenje - izjavio je Altun za novinsku agenciju Reuters.  

 

Po njegovim riječima, evidentno je da je generalni konzul Saudijske Arabije u Istanbulu bio umiješan u Khashoggijevo ubistvo. 

 

- Traženje pravde za preminulog saudijskog novinara u međunarodnom pravu bi bilo u interesu međunarodne zajednice. Zahtjev Turske za izručenjem je Saudijskoj Arabiji dao priliku da svijetu pokaže 'da su spremni razriješiti ubistvo Khashoggija sa svim njegovim detaljima. S druge strane, odbijanje izručenja ubica Khashoggija opravdava one koji optužuju Saudijsku Arabiju da pokušava prikriti ubistvo - poručio je Altun, navodi se u saopćenju Predsjedništva Republike Turske - Ured za komunikacije Sarajevo.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI