Brutalno o lideru SNSD-a i predsjedavajućem Predsjedništva BiH

Čedomir Jovanović: Dodik je ofucana Srbenda, velik onoliko koliko i američki tenk na kojem je došao na vlast

Front 10.12.18, 08:29h

Čedomir Jovanović: Dodik je ofucana Srbenda, velik onoliko koliko i američki tenk na kojem je došao na vlast
Često putujem kroz pustu i nesretnu Republiku Srpsku. Kakav je to div i junak. Ne da mira srpskim kostima po Jasenovcu, mene zajedno s Kusturicom proglašava izrodom da bi njih dvojica jadni s ustašama pravili koaliciju, silujući Srbe po Drvaru i Grahovu da svi glasaju za HDZ i Čovića, rekao je Jovanović

 

Predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović za beogradski 'Blic' je komentarisao stanje u BiH, ali i lidera SNSD-a i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

 

U otvorenom intervjuu, na pitanje da li ga je makedonski premijer Zoran Zaev zvao da mu budete savjetnik, Jovanović je odgovorio:

 

- Ne mogu da popujem nikome. Ja sam se u istom trenutku sreo sa Zaevom i zamolio Željka Komšića da se kandiduje u BiH. Nisam pomagao njima, ja sam to radio jer pomažem zemlji. Pozvao sam Zaeva i zamolio ga da da izjavu o onoj gluposti o paktu svih protiv Srbije i on je to uradio.

 

Na konstataciju da je angažovaniji u BiH ili Makedoniji nego u Srbiji, lider LDP-a kaže:

 

- Moja jedina želja je da Makedonija i BiH razumiju šta Srbija pokušava da uradi i podrže Srbiju ako se eventualno postigne neki dogovor oko KiM. Mog naroda u Makedoniji gotovo da nema, u BiH se suočava i s kaznom koju nije zaslužio. Dodikova pojava u Sarajevu će i najdobronamjernije uvjeriti da smo beznadežan slučaj.

 

Najbrutalniji je komentar dao o predsjedavajućem Predsjedništva BiH, odgovorivši onima koji kažu da je 'Dodik posljednji veliki srpski državnik':

 

- On je velik onoliko koliko je bio veliki američki tenk na kojem je došao u Banjaluci na vlast 1996. ili 1997. Njegova veličina se mjeri količinom gluposti koju je ostavio. Često putujem kroz pustu i nesretnu Republiku Srpsku. Kakav je to div i junak. Ne da mira srpskim kostima po Jasenovcu, mene zajedno s Kusturicom proglašava izrodom da bi njih dvojica jadni s ustašama pravili koaliciju, silujući Srbe po Drvaru i Grahovu da svi glasaju za HDZ i Čovića koji je uspio da otjera Aleksu Šantića iz Mostara i bulevar nazove imenom Mileta Budaka. Kakva fantastična koalicija! Ofucane Srbende kojima smeta što im je koalicioni partner ostao pred vratima Predsjedništva, jer sam ja stao uz Komšića koji je uspio tu grotesknu trojku da prestigne - izjavio je u intervjuu za Blic Čedomir Jovanović.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI