Potpredsjednik glavnog odbora SDP-a bez dlake na jeziku

Vojin Mijatović: Biće Mile Bosanac, on će nas uvesti u NATO, hvala mu!

Front 09.12.18, 10:44h

Vojin Mijatović: Biće Mile Bosanac, on će nas uvesti u NATO, hvala mu!
"Biće Mile Bosanac, on će nas uvesti u NATO, hvala mu! Osjetit će Čović kakav je ljubavnik Dodik! Bakir nam nudi sve u vlasti! Ako SDP uđe u vlast, biće po našim pravilima i mi ćemo biti prvi u vlasti! Emir ne zna je li Nemanja!"

 

 

Potpredsjednik glavnog odbora SDP-a Vojin Mijatović bio je gost FACE televizije. Jedini čovjek koji je dao ostavku u izvršnoj vlasti na mjestu zamjenika Ministra civilnih poslova. Jučer je izazvao buru reakcija na društvenim mrežama nakon što je javno prozvao Milorada Dodika zbog koncerta Halida Bešlića u Banjoj Luci.

 

„Ovih dana su popularne zastave, a ovo je zastava moje države, rekao je Mijatović na početku razgovora pokazujući zastavu BiH te nastavio:

 

„Ovo je moja država, ja nemam rezervnu. Ovo je najljepša država za život na ovim prostorima. Onog dana kada se otarasimo ovih političara tek će tada građani shvatiti koliko je ovo lijepa država. Mi živimo u rijalitiju posljednjih 15 godina sigurno“, kazao je Mijatović.

 

Mijatović ima vrlo slobodno mišljenje o Dodiku i naziva ga estradnim umjetnikom.


„Oni su svi klasični politički klovnovi. Dodik je otišao u estradu. Jako dobro to radi i prolazi mu još bolje. Histerija koju Dodik pokušava da sprovede od kada je član Predsjedništva BiH postaje smiješna. On će uvesti BiH u NATO. Ja sam bio fasciniram kako sarajevski mediji uzimaju izjave od Dodika, oni se tresu. Zanimljivo je da, kada dođu vlasnici kapitala, onda može bilo koja zastava“, rekao je Mijatović.


Objasnio je kakav je snimak koji je postavio na društvene mreže i šta je želio poručiti time:

 

„Halida znam lično i on je sjajan čovjek. Prozvao sam Dodika da pozove te građane koji pjevaju u Banja Luci jer je to izdajnički sin. Bilo ih je oko sedam hiljada i bude svaki put kada Halid pjeva“, naglasio je Mijatović.

 

„Ulazak BiH u NATO je jedina garancija da nijedna majka ne zaplače u BiH pred svojim djetetom. To ne smije biti priča za raspravu, i tačka. Ja isto pričam i kćerci od 13 godina. Moji su svi komunisti bili. Svi smo mi isti. Sudbinu dijelimo. Dodik smatra da sve srpsko počinje od kada je on na vlasti. Isto kao što Bošnjaci misle da oni postoje od kada je Alije Izetbegovića. Da malo čitamo znali bi to“, kazao je Mijatović.

 

„Čović dobro pliva u svoj toj priči. Teško ga je izbjeći u ovakvom Ustavnom okviru. Mislim da će Čović debelo osjetiti kako Dodik zna da bude nezgodan ljubavnik. Bakir je u nekoj čudnoj panici. Svašta nam nudi i cvili. Sve je SDP-u nudio, kazao je Mijatovć i za kraj poručio:

 

„Mora ovo postati država svih nas, da bi narod bolje živio. To je cilj politike. Nije cilj da neko tu sjedi četiri godine. Trebaju nam jake reforme i jaka država. Jedini način da riješimo zdravstvo je da nađemo neku finansijsku injekciju. Trebaju nam kompetentni ljudi da nađu model kako će svakom čovjeku u BiH zdravstvena usluga biti bolja. Svaki pojedinac će biti zdraviji“, zaključio je Mijatović.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI