UDRUŽENJE ŠVICARAC PONOVO U AKCIJI

31 samoubistvo u BiH zbog kredita u švicarskim francima: U subotu nova blokada Addiko banke u centru Sarajeva!

Hronika 07.12.18, 13:01h

31 samoubistvo u BiH zbog kredita u švicarskim francima: U subotu nova blokada Addiko banke u centru Sarajeva!
Tog dana stotinjak članova Udruženja Švicarac pustit će u zrak i 31 crni balon za 31 korisnika koji je izvršio samoubistvo

Korisnici kredita u švicarskim francima (CHF) u subotu 8. decembra će izvršiti blokadu rada Addiko banke nekadašnje Hypo u ulici Ferhadija uplatama po 0,05 feninga.


Tog dana stotinjak članova Udruženja Švicarac pustit će u zrak i 31 crni balon za 31 korisnika koji je izvršio samoubistvo.


- Razlog našeg izlaska je što smo prepušteni sami sebi iako konstantno dobijamo presude na općinskim sudovima koje glase da su ugovori PRAVNO NIŠTAVNI. Neke od presuda su stare i više od šest godina jer po žalbi H/A banke na izrečene općinske presude viši sudovi ne reaguju i iste presude godinama kupe prašinu po višim sudovima u BiH, kažu iz Udruženja Švicarac.


Iz Udruženja Švicarac tvrde i da u isto vrijeme Hypo/Addiko banka vrši neviđen teror nad korisnicima kredita i njihovim sudužnicima prodavajući im nekretnine i hipoteke, piše agencija Patria.


- Tu su sudovi itekako ažurni kada treba prodavati nekretnine-hipoteke korisnika kredita i njihovih žiranata. Po tužbi banke za 3 mjeseca sud donosi rješenje o prodaji nekretnine i istu prodaje putem licitacije. Po prvi put ćemo javno reći da je debela sprega većeg dijela BH sudstva (čast časnim sudijama),H/A banke i BH politike na djelu ZA PLJAČKOM NEKRETNINA, kao i svake marke sa računa korisnika kredita i njihovih sudužnika-žiranata. Nama je jedino preostala borba na sve načine za istinom i pravdom, poručuju iz Udruženja


- Ljudima je do guše i sutra je sve moguće očekivati od razjarene grupe korisnika kredita koji još imaju koju marku u džepu da bi sutra stigli u Sarajevo iz Bosanske Krupe, Gradiške, Banjaluke, Tuzle, Živinica, Gradačca, Mostara, Mrkonjić grada, Doboja, Bihaća itd.

 

(Nap/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad/Foto: Arhiv)

BLIN
KOMENTARI