Akcija u Banjoj Luci

SIPA uhapsila svog kolegu: Inspektor 'pao' zbog zloupotrebe položaja!

Hronika 07.12.18, 08:48h

SIPA uhapsila svog kolegu: Inspektor 'pao' zbog zloupotrebe položaja!
U akciji je lišen slobode osumnjičeni inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA a izvršeni su pretresi na više lokacija

 

 

Tužiteljstvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu, proveli su akciju lišenja slobode i pretresa, u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zlouporabu položaja i koruptivne aktivnosti, saopćeno je iz SIPA-e.

 

U akciji je slobode lišen slobode Marčetić Darko rođen 1974. godine u Prijedoru, uposlen kao inspektor SIPA u Banja Luci.

 

On je osumnjičen da je djelujući u dogovoru sa osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuana, zlouporabio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

 

Tijekom istrage, utvrđeno je da je osumnjičeni zlouporabio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama, kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

 

Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

 

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI